VELIKI PAD NA FIFA RANG LISTI: Srbiji NE POMAŽE ni plasman na EURO

Autor:

Sport

30.11.2023

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slabe igre su došle na naplatu

VELIKI PAD NA FIFA RANG LISTI: Srbiji NE POMAŽE ni plasman na EURO

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije napravila je veliki uspeh i plasirala se na Evropsko prvenstvo koje će se odigrati u Nemačkoj naredne godine, ali uprkos tome zabeležila je ogroman pad na FIFA rang listi nacionalnih timova.

Sredinom ove godine Srbija se nalazila na visokoj 25. poziciji, a samo nekoliko meseci kasnije na najnovijoj FIFA listi nalazi se čak devet mesta niže, odnosno zauzima 34. poziciju. 

Republika

Foto: Starsport

Trener reprezentacije Dragan Stojković

 

Iako se plasirala na EURO, Srbija je zahvaljujući neubedljivim igrama u kvalifikacijama (četiri pobede, dva remija, dva poraza) doprinela ovakvom sunovratu.

Ostaje nam da se nadamo da će se Srbija nakon Evropskog prvenstva makar vratiti na prvobitnu ili popeti na neku višu poziciju.

Vodeća na FIFA listi je selekcija aktuelnog šampiona sveta Argentina, potom sledi Francuska, pa Engleska, a onda Belgija. Brazil je pao na petu poziciju, a prvih deset kompletirale su evropske selekcije Holandija, Portugalija, Španija, Italija i Hrvatska!

Od reprezentacija iz regiona Slovenija se održala na 54. poziciji, Albanija je 62. posle plasmana na EURO, Severna Makedonija je tri pozicije iza, a Bosna i Hercegovina se nalazi na 69. mestu, dok je Crna Gora 70. na najnovijoj listi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading