BIVŠI SELEKTOR PORUČUJE! Srbija ima tim za velika dela!

Autor: Marija Stefanović

Sport

23.11.2023

07:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imate veoma kvalitetne igrače, koji igraju u vrhunskim klubovima. Posebno sam oduševljen Aleksandrom Mitrovićem, rekao je Klemente

BIVŠI SELEKTOR PORUČUJE! Srbija ima tim za velika dela!

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije ispisala je istoriju plasmanom na Evropsko prvenstvo posle 24 godine. Tako će se srpska trobojka zavioriti na takmičenju u Nemačkoj prvi put posle 2000, a naši momci će biti u prilici da se bore za trofej šampionata Starog kontinenta.

"Orlovi" su plasman na EVRO izborili u G grupi, gde su odmerili  snage sa Bugarskom, Mađarskom, Litvanijom i Crnom Gorom. Srpski tim je overio vizu kao drugi u grupi i na žrebu, koji je zakazan za 2. decembar, biće smešteni u poslednji šešir. 

Pored našeg tima u šeširu su još Italija i Švajcarska, kao i pobednici baraža u Ligi nacija. Tako je selektor Dragan Stojković ispunio svoje obećanje i odveo je naš tim na Evropsko prvenstvo posle mnogo godina. 

Republika

Foto: Starsport

Bivši selektor, Klemente

 

Međutim, pre Piksija mnogim trenerima to nije pošlo za rukom, a jedan od njih je i španski stručnjak Havijar Klemente. On je pokušao da odvede naš tim na prvenstvo Evrope 2008, ali nije imao mnogo uspeha. "Orlovi" su tada takmičenje završili na trećem mestu, što je bio razlog za prekid saradnje.

Iskusni trener, koji sad predvodi Libiju, istakao je za Republika.rs da je čudno što Srbija nije i ranije bila deo ovog takmičenja. 
- Vi imate veoma kvalitetne igrače, koji igraju u vrhunskim klubovima. To su pokazali dosadašnjim partijama. Posebno sam oduševljen Aleksandrom Mitrovićem, koji je pravi lider tima. Odlično igra i Vlahović, ali sam video da ga muče povrede - rekao je Klemente. 

On se osvrnuo i na selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija. 
- Piksi je napravio dobru stvar sa reprezentacijom. Ne poznajem ga lično, ali dosta stvari znam o njemu. Poslednjih godina preporodio je srpski tim i mislim da Srbija može da pokaže još bolje partije na prvenstvu. Zanimljivo je u vašoj reprezentaciji - istakao je Španac i dodao je: 
- Uspeli su da se plasiraju na Evropsko prvenstvo posle mnogo godina, što je odlično. Nadam se da će u Nemačkoj pružiti mnogo bolje partije nego što je bio slučaj na Svetskom prvenstvu u Kataru. Video sam da tamo "orlovi" nisu bili na očekivanom nivou. Sada im želim mnogo bolji rezultat. Verujem da dobrim radom mogu da stignu do njega. Naravno, na to će uticati i koje protivnike će dobiti na žrebu. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading