NAROD IMA OČEKIVANJA OD NAS KAO DA SMO USPEŠNI POPUT TENISERA I KOŠARKAŠA: Strahinja Pavlović presrećan zbog plasmana na EP

Autor:

Sport

27.11.2023

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imamo jako dobru ekipu, ali važno je da greške svedemo na minimum, kaže defanzivac Srbije.

NAROD IMA OČEKIVANJA OD NAS KAO DA SMO USPEŠNI POPUT TENISERA I KOŠARKAŠA: Strahinja Pavlović presrećan zbog plasmana na EP

Foto: Starsport

Fudbaleri Srbije igraće na Evropskom prvenstvu posle 24 godine. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija su posle Mundijala u Kataru uspeli da vežu drugo veliko takmičenje u nizu, a jedan od važnih šrafova u timu "orlova" je i Strahinja Pavlović. On je bio jedan od stubova odbrane i neko ko ne zaustavljao protivnike na sve moguće načine, ali i pod pritiskom kada su se primali golovi.

Koliko veliki uspeh za koji je i on dobrim delom zaslužan potvrđuje podatak da Pavlović nije bio ni rođen kada su Piksi i ekipa igrali na EVRO 2000 u Belgiji i Holandiji. Zato je mladi defanzivac svestan pritiska i očekivanja, kako onih iza njih, tako i svega što dolazi pred turnir u Nemačkoj.

Foto: Tanjug/AP

Posle Mundijala idu i na EVRO 2024: Fudbaleri Srbije

- Naša igra i rezultati ne mogu da se porede na ovim i prethodnim kvalifikacijama. Važno je da ove greške svedemo na minimum, da igramo mnogo ozbiljnije i tako steknemo mnogo veće šanse za prolaz. Imamo jako dobru ekipu. Navijači uvek imaju velika očekivanja od nas, iako za razliku od košarkaša, tenisera, odbojkaša, vaterpolista nikada nismo napravili veliki uspeh. Ne smeta mi što smo takvi kao narod - rekao je Pavlović za Sportski žurnal.

On se osvrnuo i na potencijalni sastav grupe koju ćemo dobiti na žrebu 2. decembra u Hamburgu. Interesantno, nećemo moći na Švajcarsku kao na Mundijalu u Kataru jer je u istom četvrtom šeširu kao i "orlovi", ali ni na branioca titule Italiju koja je jedva prošla na EVRO 2024. Pavlovića su njihovi rezultati iznenadili.

- Nisam očekivao Švajcarsku i Italiju sa nama u istoj kategoriji. Gledajući sastave šešira, sem prvog nema razlike između ostalih. Jedva čekam da dobijemo rivale i da počnemo punom parom da se spremamo za predstojeće Evropsko prvenstvo - dodao je mladi štoper.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading