KRALJ BLISTA NAKON PLASMANA SRBIJE NA EP: "Konačno! Piksi je ODUVEK bio LIDER"!

Autor:

Sport

20.11.2023

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Presrećan je bivši čuvar mreže reprezentacije zbog uspega njihovih naslednika.

KRALJ BLISTA NAKON PLASMANA SRBIJE NA EP: "Konačno! Piksi je ODUVEK bio LIDER"!

Foto: Profimedia

Srbija je poslednji put na Evropskom prvenstvu u fudbalu igrala 2000. godine Golman te generacije, a sada sportski direktor Partizana Ivica Kralj oduševljen je što je ova grupa momaka konačno uspela da "skine prokletstvo" i da se plasira u Nemačku.

Mislim i da najveći pesimisti nisu mogli da očekuju da 24 godine ne igramo na EP. Propustili smo pet kontinentalnih šampionata. Konačno smo se plasirali i verujem posle toliko godina da će doći do nekog lepog uspeha. Lično smatram da je svako učestvovanje na ovako velikom takmičenju i veliki uspeh našeg fudbala - rekao je Kralj.

On je podsetio da navijači u Srbiji imaju velika očekivanja uoči nekog Evropskog ili Svetskog prvenstva, ali da mora da se smanji pritsak na ekipu.

- Ovog puta treba biti realniji, sačekati žreb za EP 2024. i ići korak po korak. Ali ponavljam da je ovo veliki uspeh za naš fudbal i svi treba da se radujemo - dodao je Kralj.

Žreb za EP 2024. biće održan drugog decembra ove godine u Hamburgu.

- Bitno je da učestvujemo na svakom prvenstvu i verujem da ćemo se na EP truditi da ostvarimo što bolji rezultat. To je za očekivati, ali moramo biti realni i ne treba preterivati u nekim očekivanjima i ambicijama. Svaka reprezentacija koja se plasira na EP očekuje dobar rezultat. Treba dobro da se analizra šta se dešavalo u ovim kvalifikacijama, da li je to moglo bolje ili ne. U svakom slučaju dobra škola za EP u Nemačkoj - naveo je sportski direktor Partizana.

Ivica Kralj je 2000. branio za reprezentaciju Jugoslavije na Evropskom prvenstvu. Jugoslavija je tada u četvrtfinalu EP poražena od Holandije 6:1.

Republika

Foto: fss.rs

Dragan Stojković Piksi

 

Kapiten reprezentacije Jugoslavije tada je bio sadašnji selektor Srbije Dragan Stojković.

- Stojković je bio lider na terenu, lider u svlačionici. On je to pokazao i dok je bio trener u Japanu, a to pokazuje i sada kao selektor Srbije On je prvi selektor koji je odveo Srbiju na SP i EP - završio je je Kralj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading