MITRU ZAKONOM ZABRANJUJU DA SE VRATI U PREMIJER LIGU: Englezi donose kontroverzno pravilo

Autor:

Sport

09.11.2023

14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Isti ukaz će pogoditi i brojne druge fudbalere.

MITRU ZAKONOM ZABRANJUJU DA SE VRATI U PREMIJER LIGU: Englezi donose kontroverzno pravilo

Foto: twiter.com/Fabrizio Romano

Aleksandar Mitrović

Aleksandra Mitrovića ne žele da vide opet u Premijer ligi, a koliko Englezima takva pomisao bode oči svedoči to što je u postupku izglasavanja specijalnog zakona koji bi trebalo da ograniči Srbina i fudbalere poput njega. Naime, deoničari Premijer lige trebalo bi da 21. novembra dvotrećinskom većinom, dakle 14 glasova, izglasaju zakon po kojem bi se zabranilo da ekipe dovode fudbalere iz partnerskih klubova na pozajmicu, odnosno timova koji su pod istim vlasnikom.

Foto: Tanjug/AP

Navijač Njukasla posle dolaska Saudijaca

A kako to pogađa Mitra? On je trenutno fudbaler Al Hilala u Saudijskoj Arabiji, koji je u vlasništvu saudijskog fonda kao i Njukasl. Teoretski, "svrake" bi mogle da dovedu na dvojnu registraciju bilo kojeg fudbalera Al Hilala, pa i Mitrovića, zbog čega se i planira usvajanje zakona koji bi to sprečio.

Međutim, to nije sve. Isti fond drži i klubove  Al Nasr, Al Ahil i Al Itihad, pa bi, ako se ne usvoji zakon, put Njukasla mogli i brojni drugi asovi iz Saudijske Arabije poput Kristijana Ronalda, Nejmara, Manea, Sergeja Milinković-Savića...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading