CRVENA ZVEZDA SRUŠILA RADNIK! Šampion primio gol i od fenjeraša (3:1)!

Autor:

Sport

04.11.2023

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pratili ste lajv-blog meča 14. kola Superlige Srbije.

CRVENA ZVEZDA SRUŠILA RADNIK! Šampion primio gol i od fenjeraša (3:1)!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde vratili su se na pobednički kolosek, pošto su u okviru 14. kola Superlige Srbije na Marakani savladali surdulički Radnik rezultatom 3:1 (1:0).
 
Uprkos važnom trijumfu i dobroj uvertiri za Lajpcig u Ligi šampiona (utorak), delijama nakon meča ostaće gorak ukus u ustima pošto su i od fenjeraša primili gol. I to kakav.
 
Tomašević je bombom sa oko 30 metara matirao nemoćnog Glazera u 69. minutu meča za 2:1, a prethodno su Mijatović u 19. i Spajić u 54. vodili domaće do 2:0. Konačnih 3:1 postavio je Kanga sa penala u 90. minutu, nakon što je Lučić oboren u šesnaestercu.
Zvezda se sa tri nova boda približila Partizanu na tri boda na tabeli Superlige, s tim da najljući rival ima utakmicu manje koju igra u ponedeljak. 

CRVENA ZVEZDA - RADNIK 3:1 (1:0)

KRAJ

90. minut: Crvena zvezda stiže do 3:1. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Kanga. Ustvari, golman Radnika je odbranio, ali je lopta imala jak efe završila je iza njegovih leđa. Pomalo bizarna situacija. Prethodno je u šesnaestercu oboren Lučić.

86. minut: Lučić je odlično odigrao povratno dodavanje za bukarija, ali je on promašio loptu, a nakon toga Olajinka, iz teže pozicije, šutirao preko gola.

76. minut: U igri je i Hvang, izlazi Kraso.

69. minut: Au, kakva golčina za Radnik! Na 2:1 smanjuje Tomašević posle udarca sa oko 30 metara. Glazer nemoćan uprkos paradi!

60. minut: Izmene u timu Zvezde, igraće Bukari i Lučić umesto Ivanića i Mijatovića.

54. minut: Gol, gol, gol... Štoper Uroš Spajić je duplirao vođstvo Crvene zvezde!

46. minut: Počelo je drugo poluvreme. U igri su Rodić i Olajinka umesto Mitrovića i Endiaja.

DRUGO POLUVREME:

Foto: FK Crvena zvezda

Borjan i Dragović

 

Pored tunela je i Milan Borjan, golman Crvene zvezde, koji je na pozajmici u Slovanu iz Bratislave. Došao je da bodri voljeni klub.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

40. minut: Nova dobra šansa za crveno-bele. Mijatović je pucao glavom nakon kornera Kange. Istakao se golman Radnika.

35. minut: Povredio se Jovan Mijatović. Lekarska ekipa je na terenu. Stradao je zglob desne noge mladog fudbalera. Ipak, nastaviće meč.

28. minut: Velika šansa za domaće. Kraso je napravio dar-mar po desnoj strani i proigrao Endiajea, čiji mlak udarac prolazi pored gola.

21. minut: Imala je Zvezda priliku da brzo duplira prednost. Nedeljković je centrirao, Šerif Endiaje šutirao, ali je blokiran.

Foto: Starsport

NAČEO RADNIK: Mijatović

19. minut: Jovan Mijatović je ponovo heroj Zvezde. Postigao je lep gol sa oko 11 metara. Šampion vodi sa 1:0!

17. minut: Mladi Mijatović se iznenada našao u šansi nakon greške golmana gostiju. Međutim, njegov šut je izblokiran. Korner za domaće.

7. minut: Prva šansa za Zvezdu! Kangva je odigrao po zemlji sa desne strane u srce kaznenog, tamo je bio Mijatović, šutirao je iz prve, ali visoko preko gola.

1. minut: Počeo je meč na Marakani.

TOK MEČA:

PRE MEČA:

Zvezda, inače, zaostaje za vodećim Partizanom šest bodova.

Miljenik navijača Aleksandar Katai bio je planiran da igra večeras, međutim, zbog stomačnih problema nema ga u protokolu.

Dobre vesti za crveno-bele iz Nemačke! Rival u Ligi šampiona - Lajpcig, poražen je od Majnca u gostima u Bundesligi (2:0) pred dolazak u Beograd u utorak.

Crvena zvezda će na ovom meču okušati da izjednači rekord Real Madrida od 121. utakmice na svom stadionu bez poraza.

Delije su nakon prethodnog meča jasno iskazale nezadovoljstvo skadiranjem, a potom i u razgovoru sa trenerom i igračima. I sada su imali poruku za igrače:

 

 

- Pišemo ovo da biste svi vi koji ne znate gde ste došli i šta je za nas Crvena zvezda shvatili. Zbog grba koji danas nosite na dresu ljudi su gubili živote, ostavili svoju mladost na tribinama, kako na našem tako i na raznim drugim stadionima. Takođe, vi koji ste tu godinama morali bi da se setite svega iz prošlosti. Zbog ovih i gore navedenih razloga, krajnje je vreme da shvatite koju težinu ima dres koji nosite i da nije dovoljno da samo kažete da ste se trudili. Klub za koji igrate ima dušu. Nije to neki lažni Mančester Siti, koji misli da parama može sve da kupi ili tamo neki veštački Lajpcig. Ovo je Zvezda! Zvezda je život! Zato danas pokušajte od početka, shvatite da ste deo velike priče, tradicije, da želimo da vas za 10 godina pamtimo kao majstore fudbala koji su podigli naš klub na još veći nivo. Izađite danas na teren i budite deo nas, verujte nam, svideće vam se. Kad svi sumnjaju u tebe, ti izađi i pokaži im da greše.

Trener Barak Bahar ponovo je promešao karte. Starta postava Zvezde izgleda ovako: Glazer - Nedeljković, Điga, Spajić, Mitrović - Kangva - Kanga, Ivanić, Kraso - Mijatović, Endiaj. Na klupi su Osman Bukari, Miloš Degenek, Hvan In Bom, Aleksandar Katai, Vladimir Lučić, Srđan Mijailović, Lazar Nikolić, Olajinka, Rodić i Stamenić.

S druge strane, gosti će početi sa sledećih 11 fudbalera: Ranđelović - Abubakar, Vranjanin, Oršečnanin, Jović - Mitošević, Hajdarević - Gašić, Kočić, Tomašević - Duronjić.

Šampion je u velikoj krizi pred meč na Marakani, pošto je na istom mestu nedavno remizirao sa TSC šokantnim golom u završnici (1:1), dok fenjeraš sa juga zemlje poodavno ne zna za trijumf, konkreno od drugog kola.

Poštovani čitaoci, dobro veče, pratite teksutalni prenos meča 14. kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i Radnika iz Surdulice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading