UEFA MAFIJA! Srbija DRAKONSKI KAŽNJENA! Hrvati za USTAŠKE povike BOLJE prošli!

Autor:

Sport

02.11.2023

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpuno neverovatni aršini oko kazni, a nije prvi put.

UEFA MAFIJA! Srbija DRAKONSKI KAŽNJENA! Hrvati za USTAŠKE povike BOLJE prošli!

Foto: shutterstock, Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Fudbalska reprezentacija Srbije kažnjena je jednom utakmicom bez publike i ukupnom novčano sa 89.250 evra zbog incidenata navijača na meču sa Crnom Gorom.

Srbija će 19. novembra igrati u Leskovcu sa Bugarskom u poslednjem meču kvalifikacija za EP, koje će biti održano 2024. godine. 

Kazna UEFA ne znači automatski da će stadion u Leskovcu biti prazan, jer će Fudbalski savez Srbije iskoristiti mogućnost da na tribinama budu deca do 14 godina.

Ipak, čini se da je ovakva sankcija prestroga, a posebno kada se uzme u obzir kako to krovna kuća evropskog fudbala radi kada su druge reprezentacije u pitanju.

Naime, navijači Hrvatske napravili su incident u Osijeku u porazu njihove selekcije od Turske, pevali su ustaške pesme, pozivali su na linč i palili baklje, a iako su već bili pod "uslovnom" kaznom zbog incidenata ne meču protiv Letonije, dobili su manju kaznu nego naša reprezentacija!?

Hrvati će morati da plate 50.000 evra, kapacitet stadiona biće im skraćen za 6000 mesta!

Ovo za normalnog čoveka nije kazna, nego pomilovanje.

Nije prvi put da se dešava da je UEFA rigorozna prema Srbiji, dok drugima za mnogo veće propuste i incidente gleda kroz prste.

Fudbalski savez Hrvatske kažnjen je oduzimanjem jednog boda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine zbog kukastog krsta koji je osvanuo na terenu u utakmici sa Italijom.

Oduzimanje boda i novčana kazna za fašizam nikako ne mogu biti adekvatna kazna. Lažni moralisti iz Niona zalažu se za borbu protiv rasizma, antisemitizma, fašizma i svih ostalih gorućih problema u fudbalu, a kada se ti isti problemi ispolje, donose sramotne kazne.

Republika

Foto: screnshoot

 

 

Srbiji su s druge strane oduzeta tri boda u kvalifikacijama za EP u Francuskoj, zbog nereda u duelu sa Albanijom u Beogradu, upada navijača i tuče na terenu. Iako je dron sa zastavom "velike Albanije" pušten od strane gostujućih navijača, naša reprezentacija je oštrije kažnjena nego komšije.

Republika

Foto: Starsport

Dron sa zastavom "velike Albanije"

 

Situacija je bilo bezbroj, a zaključak je jasan. U UEFA o kaznama odlučuju licemeri, a to se očigledno neće promeniti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading