HOĆE LI SE PONOVO IZVUĆI? UEFA pokrenula postupak PROTIV Hrvata zbog USTAŠKIH PESAMA!

Autor:

Sport

14.10.2023

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neprimereno ponašanje će ih koštati kazne.

HOĆE LI SE PONOVO IZVUĆI? UEFA pokrenula postupak PROTIV Hrvata zbog USTAŠKIH PESAMA!

Foto: Profimedia/Tanjug AP

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Hrvatske zbog ponašanja navijača na meču Turskom u Osijeku.

Republika

Foto: Tanjug/AP

UEFA

 

- Krovna evropska fudbalska organizacija, UEFA, pokrenula je disciplinski postupak protiv Hrvatskog fudbalskog saveza nakon utakmice Evropskih kvalifikacija između Hrvatske i Turske koja je odigrana na stadionu Opus Arena u Osijeku. Nakon izvešaja delegata utakmice, UEFA je pokrenula disciplinski postupak zbog korištenja pirotehničkih sredstava od strane hrvatskih navijača u 62. i 78. minuti utakmice - stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Hrvatske.

- Naknadno je, nakon izveštaja FARE, pokrenut i disciplinski postupak zbog rasizma i diskriminacije. FARE nije imao promatrača na utakmici u Osijeku, ali je zaprimio vanjski izveštaj o incidentima, koji je potkrijepljen izveštajima iz hrvatskih medija o pevanju ustaške pesme te rasističkim povicima od strane dela hrvatskih navijača - saopšteno je.

Ostaje da se vidi da li će UEFA još jednom biti blagonaklona prema hrvatskim navijačima ili ih ovog puta očekuje drakonska kazna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading