NIJE ZA ONE SA SLABIM SRCEM! Oko italijanskog trenera izgleda STRAVIČNO! Oglasila se i ministarka sporta! (FOTO)

Autor:

Sport

31.10.2023

14:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemile scene prethodile su duelu Olimpika iz Marselja i Liona, koji nije ni odigran.

NIJE ZA ONE SA SLABIM SRCEM! Oko italijanskog trenera izgleda STRAVIČNO! Oglasila se i ministarka sporta! (FOTO)

Foto: instagram.com

Italijanski trener zadobio je ozbiljne povrede glave, pošto su pristalice Olimpika iz Marseja, pred derbi sa Lionom, kamenovali autobus gostiju i razbili glavu Grosu. On je sedeo do prozora, zbog čega je i pogođen. Krv je šikljala na sve strane, ukazana mu je odmah pomoć i zaustavljeno krvarenje.

Prema prvim fotografijama povređenog Grosa, glava mu je bila potpuno oblivena krvlju, dok se sada pojavila nova slika na kojoj se vidi kako izgleda posle intervencije doktora koji su morali da mu stave čak 13 kopči!

 

 

Još uvek nije poznato da li će se duel Marselja i Liona održati i kada. Navodno, kao jedini upražnjeni termin pominje se 6. decembar. Nema dileme da će oni koji su kamenovali autobus Liona i ozbiljno povredili trenera Fabija Grosa i njegovo pomoćnika Rafaelea Longa biti ozbiljno kažnjeni, ali to ne znači da će klub s Velodroma biti sankcionisan. 

Iz kluba navode da ne mogu da budu odgovorni za ono što se dešavalo 500 metara od njihovog stadiona, već prebacuju odgovornost na lokalne vlasti. Predsednik Marselja Pablo Longorija bio je besan zbog skandaloznog događaja.

- To je potpuno neprihvatljivo, moje misli su uz Fabija Grosa. Upropastiti žurku pred punim stadionom i 65.000 ljudi. Bez obzira što se sve dogodilo izvan stadiona, ljut sam, užasnut. Za ovo što se dogodilo nema mesta ni u fudbalu, ni u društvu. Dođeš da igraš fudbal i nađeš se u ovakvoj situaciji izvan stadiona. Potpuno je neprihvatljivo - rekao je Longorija.

 

 

Oglasila se i ministarka sporta Francuske, Ameli Udea Kastera, koja je takođe je bila zgrožena ponašanjem navijača.

- To je potuno užasno, odvratno, takvi akti mržnje, negacija vrednosti fudbala i sporta. Neverovatno. Moramo brzo da pronađemo počinioce, da budu najstrože kažnjeni. Svu podršku dajemo treneru Liona i njegovom pomoćniku. Ova odluka je bila neophodna zbog sportske pravičnosti, reč je o delima učinjenim van stadiona. Posle istrage moraćemo da se vratimo lancu odgovornosti, ali to ne spada u sportsku disciplinu - rekla je ministarka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading