NEMA MU RAVNOG: Da nije bilo Đokovića, Mesi bi bio glavna zvezda večeri - Argentinac proglašen za najboljeg fudbalera planete!

Autor:

Sport

30.10.2023

23:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slobodno se može reći da je izbor bio očekivan.

NEMA MU RAVNOG: Da nije bilo Đokovića, Mesi bi bio glavna zvezda večeri - Argentinac proglašen za najboljeg fudbalera planete!

Foto: Tanjug/AP

"Zlatna lopta" je ispisala svoju 67. stranicu.

Prema očekivanju, Lionel Mesi je u izboru "Frans fudbala" izabran za najboljeg fudbalera planete, čime je ovaj trofej prigrlio osmi, rekordni put.

Sjajni Argentinac je prestižnu nagradu osvajao četiri uzastopna puta od 2009. do 2012. godine, a kasnije je "Zlatna lopta" njegovo vlasništvo postajala i 2015, 2019. i 2021. godine.

U godini koja se polako bliži svom kraju Mesi je iza sebe ostavio Erlinga Halanda, Kilijana Mbapea, Kevina de Brujnea, Rodrija, Vinisijusa, Hulijana Alvaresa i druge.

 

 

Da podsetimo, uz Dijega Armanda Maradonu, najveći fudbaler koji je ponikao na tlu Argentine, danas nosi dres Intera iz Majamija. Sa klubom nije uspeo da izbori plasman u plej-of američke MLS lige, ali je ekipa njegovim dolaskom zabeležila sjajne partije.

Ipak, treba naglasiti da je Mesi faktički "Zlatnu loptu" obezbedio krajem prethodne 2022. godine kada se sa nacionalnim timom Argentine domogao titule na Svetskom prvenstvu koje je održano u Kataru.

Republika

Foto: Twitter.com/printscreen

Sve oči su bile usmerene ka njemu - Novak Đoković

 

Na kraju se mora istaći da su sve zvezde svetskog fudbala u Parizu na prestižnoj ceremoniji ipak ostale u senci Novaka Đokovića koji se u velikom stilu pojavio i oduševio sve ljubitelje fudbala i sporta uopšte.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading