NIJE SVE IZGUBLJENO! Zvezda porazom u Lajpcigu PALA na UEFA rang listi! Evo kako može da NADOKNADI propušteno!

Autor:

Sport

26.10.2023

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranici Baraka Bahara izgubili su drugi put ove sezone u najelitnijem klupskom takmičenju.

NIJE SVE IZGUBLJENO! Zvezda porazom u Lajpcigu PALA na UEFA rang listi! Evo kako može da NADOKNADI propušteno!

Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde ostali su na jednom bodu i posle gostovanja na Red bul areni, odnosno, poraza od Lajpciga 1:3 u trećem kolu Lige šampiona.

Takav epilog uticao je da crveno-beli dožive blagi pad s UEFA rang liste klubova. Klub s Marakane je pao za samo dve pozicije, što nije strašno, međutim, bitno je za srpskog šampiona da se do kraja godine bar vrate na ranije mesto.

Neuspeh u Nemačkoj odveo je Baharov tim na 44. mesto, dok je pre početka sezone delio 42. poziciju sa rimskim Lacijom. Oba kluba imala su po 42.000 bodova. Veliki skok napravio je Real Sosijedad, koji je osvojio čak devet bodova u novoj sezoni i sa 52. mesta skočio na 41. poziciju.

Foto: Tanjug/AP

 

Pred Zvezdom su najmanje još tri utakmice, u kojima može da nadoknade izgubljena dva boda u odnosu na prošli ciklus. Na startu ove takmičarske godine svima je obrisan saldo iz sezone 2018/19, u kojoj su crveno-beli bili dosta uspešni i osvojili su sedam bodova.

Od početka 2023. godine, crveno-beli su upisali pet poena, pa joj još dva fale kako bi izjednačila prethodni rezultat.

U slučaju da Baharova četa izbori treće mesto u Grupi G i izbori Ligu Evrope, igraće još najmanje šest utakmica, čime bi imala mogućnost da i nadmaši rekord koji je napravljen pre pet godina. Da bi se to dogodilo, mora da pobedi Lajpcig na Marakani i ostvari dobar rezultat u Bernu protiv Jang Bojsa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading