ŠTA KAŽU KALKULACIJE? Nije sve IZGUBLJENO za Zvezdu! Crveno-beli i dalje MOGU do evropskog PROLEĆA!

Autor:

Sport

26.10.2023

05:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U opciji je još devet bodova.

ŠTA KAŽU KALKULACIJE? Nije sve IZGUBLJENO za Zvezdu! Crveno-beli i dalje MOGU do evropskog PROLEĆA!

Foto: Tanjug/AP

Crvena zvezda je porazom u Lajpcigu (1:3) značajno smanjila šanse da se nađe u drugom krugu Lige šampiona, ali je evropsko proleće i dalje (ne)realna opcija za izabranike Baraka Bahara.

Značajnu uslugu srpskom prvaku učinio je Mančester siti, koji je rutinski slavio u Bernu na gostovanju Jang Bojsu istim rezultatom kao i "bikovi", pa Zvezda i prvak Švajcarske imaju po jedan bod.

Aktuelni šampion Evrope je novim trijumfom jednom nogom zakoračio u narednu fazu, jer ima devet bodova i četi Pepa Gvardiole je neophodan još jedan poen, kako bi matematički i definitivno potvrdili plasman u drugu rundu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Lajpcig je pobedom došao do šest bodova, pa trenutno puleni Marka Rozea imaju pet poena prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu i Jang Bojs.

Taj bod su Srbi i Švajcarci osvojili u međusobnom duelu, a ono što Zvezdi baš i ne odgovara je činjenica da momci iz Berna nisu izgubili i ubedljivije, jer bi tada crveno-beli bili u prednosti na tabeli.

Ovako, i Zvezda i Jang Bojs stoje na gol razlici 4:8 posle tri kola, zbog čega će taj meč u Bernu koji je međusobni mnogo odlučivati.

Do kraja ligaškog dela, crveno-beli dočekuju Lajpcig, idu u Bern, pa im dolazi Mančester siti. Realno gledano, ako bi se revanširali Nemcima i izborili bar bod na terenu Švajcaraca, imali bi čemu da se nadaju, jer "građani" svakako nisu protivnik "za vađenje".

Foto: Tanjug/AP

 

S druge strane, pošto će se do tad prvak Engleske već obezbediti i rasterećen doći u Beograd, možda bi Zvezda u tom meču i mogla da se nada bodu ili sva tri, što joj daje daleko veće izglede da dočeka evropsko proleće.

Uslov tome je, međutim, najpre da se savlada Lajpcig pred delijama i ne izgubi na gostovanju Jang Bojsu. U protivnom, ni treće mesto više neće biti realnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading