SVAKU GREŠKU DOMAĆIN JE ISKORISTIO: Hrabra Zvezda skupo prodala kožu u Lajpcigu - moglo je sve da bude i drugačije!

Autor:

Sport

25.10.2023

23:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde na gostovanju u Lajpcigu prikazali su dobru fudbalsku predstavu, ali je domaćin iskoristio sve greške srpskog šampiona i stigao do trijumfa.

SVAKU GREŠKU DOMAĆIN JE ISKORISTIO: Hrabra Zvezda skupo prodala kožu u Lajpcigu - moglo je sve da bude i drugačije!

Foto: Tanjug/AP

Crvena zvezda jeste poražena u meču treće runde Lige šampiona, ali na osnovu prikazanog slobodno se može reći da su puleni trenera Baraka Bahara zaslužili bolji rezultat, ako ne i osvajanje boda.

Čini se da je srpski šampion previše respektovao skupoceni tim Lajpciga koji je jednu grešku u prvom poluvremenu iskoristio, stigao do prednosti, a treba napomenuti i da je španski sudija Hoze Maria Sančez Martinez polovinom prvog poluvremenu, nakon prekršaja nad Olajinkom dosudio jedanaesterac, ali je odluku nakon provere VAR-a, preinačio.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Možda i ključni trenutak utakmice

 

U nastavku susreta viđena je hrabra igra srpskog šampiona. Ređale su se prilike, ali je domaćin Evrogolom Ćavija Simonsa uspeo da duplira prednost. 

Dvadeset minuta pre kraja susreta Marko Stamenić uspeva da zatrese mrežu Nemaca i unese potpunu rezultatsku neizvesnot. Činilo se u tim momentima da je Zvezda blizu i osvajanja boda, ali je nakon gužve u petercu gostiju, Olmo uspeo glavom da matira Glazera i stavi tačku na ovaj susret.

Crvena zvezda i Lajpcig će se sastati i u narednom kolu Lige šampiona. Meč je na programu 7. novembra i ostaje da se vidi kako će Bundesligaš reagovati u paklu beogradske Marakane.

 

Standings provided by Sofascore

 

RB Lajpcig - Crvena zvezda
3:1 (1:0)

/D. Raum 12`, Ćavi Simons 59`, D. Olmo 84`; M. Stamenić 70`/

- Drugo poluvreme:

Kraj utakmice.

Igraće se još četiri minuta.

90. min: Sjajan kontra napad Crvene zvezde, ali je u odsudnom trenutku Katai uputio neprecizan pas ka Jovanu Mijatoviću.

84. min: GOOOOOL: Potpuni krambol u šesnaestercu Zvezde. Lopta je nekako stigla do Olma koji je zatresao mrežu Glazera - 3:1.

 

 

82. min: Dvostruka izmena u redovima Lajpciga. Seško i Verner su u igri. Teren su napustili Openda i Polsen

81. min: Imala je Zvezda sreće. Lopt odlazi pored gola nakon udarca glavom Polsena.

81. min: TReća izmena u redovima crveno-belih. Umesto strelca Stamenića u igru ulazi Aleksandar Katai.

75. min: Izmena u domaćem sastavu: Umesto Ćavija Simonsa u igru ulazi Dani Olmo.

70. min: GOOOOOL: Marko Stamenić pogotkom završava sjajnu akvciju crveno-belih. Odlično je reagovao nakon udarca Dragovića. Gol veike nade - 2:1

 

 

65. min: Dve izmene u redovima srpskog šampiona. Igru napuštaju Rodić i Mitrović, a ulaze Zvezdini juniori Kosta Nedeljković i Vladimir Lučić

63. min: Novi prekršaj Hvanga u zoni šuta. Pokušao je Openda iz slobodnog udarca, ali je Glazer sjanom intervencijom loptu skrenuo u korner.

59. min: GOOOOOL: Sjajan pogodak Ćavija Simonsa sa dvadesetak metara. Glazer je paradom samo ulepšao gol. - 2:0

 

 

57. min: Dvostruka izmena u redovima Lajpciga. U igru su ušli Kosterman i Baumgartner. Igru su napustili Henriks i Forsberg.

56. min: Povija se odbrana Lajpciga. Promene rezultata nema. Endiaje je bio za korak kraći nakon udarca Bukarija.

 

 

55. min: Novi pokušaj iz daljine, ali je i Stefan Mitrović neprecizan. Daleko hrabrija igra Zvezde u nastavku meča.

54. min: Oprobao je Osman Bukari udarac sa dvadesetak metara, ali je bio neprecizan.

49. min: Dobra prilika za Crvenu zvezdu. Pleli su mrežu oko gola Lajpciga fudbaleri u plavoj sportskoj opremi, ali je izostao završni udarac.

46. min: U sudijskoj beležnici se našao i Hvang.

Odlučujućih 45 minuta je počelo.

Izmena u redovima Crvene zvezde. Umesto Olajinke u igru je ušao Osman Bukari.

- Prvo poluvreme:

Kraj prvog poluvremena.

45+3. min: Žuti karton za Milana Rodića zbog neopreznog starta.

Tri minuta sudijske nadoknade.

45. min: Nekontrolisani udarac Hvanga sa dvadesetak metara. Opasnosti po gol Nemaca nije bilo.

38. min: Mogao je Olajinka da se nađe u sjajnoj prilici za postizanje gola, ali su domaćini presekli ne baš najbolje dodavanje Endiajea.

34. min: Prvi žuti karton na utakmici. Zbog oštrog starta "požuteo" je Marko Stamenić.

28. min: Olajinka je fauliran u šesnaestercu domaćina. Španski sudija je pokazao na belu tačku, ali je nakon pregleda VAR-a promenio odluku.

 

 

27. min: Prekršaj Hvanga na osamnaest metara od gola. Slobodan udarac je izveo Raum, ali se Zvezda odbranila.

23. min: Iznenadna prilika za Ivanića, ali je golman Blasvil izbacio loptu u korner. Velika gužva nakon udarca sa ugla, ali nije bilo završnog udarca.

17. min: Nova brza i precizna akcija fudbalera Lajpciga, ali je ovoga puta Glazer sjajno intervenisao.

12. min: GOOOOOL: Sjajna akcija domaćina. Lopta je išla od noge do noge. Raum se našao sam u šesnaestercu Crvene zvezde i preciznim udarcem iskosa sa leve strane trese mrežu Glazera - 1:0

 

 

9. min: Prvi korner za Lajpcig nakon kojeg su se Simakan i Rodić našli na travi zbog sudara glavama. Nije došlo do teže povrede niti jednog od navedenih igrača.

7. min: Prva ozbiljna prilika za domaćina. Smušenost defanzivaca Crvene zvezde pokušali su da iskoriste domaći fudbaleri, ali je Openda iz povoljne prilike šutirao visoko iznad golma Omrija Glazera.

3. min: Nakon polukontre lopta je stigla do Hvanga koji je oprobao udarac sa dvadesetak metara, ali je lopta završila pored desne stative domaćeg čuvara mreže.

 

 

Utakmica je počela. Sa centra kreću fudbaleri Lajpciga.

Stadionom u Lajpcigu se ori Zvezdina himna

 

 

Pola sata pred početak susreta Red Bul Arena nije popunjena do poslednjeg mesta, ali se stadionom ori pesma Zvezdinih navijača.

Republika

Foto: Vladimir Zogović

Red Bul Arena u Lajpcigu uoči utakmice Lige šampiona

 

- Sastavi timova:

Lajpcig: Blasvih, Henrihs, Simakan, Lukeba, Raum, Šlager, Kampl, Forsberg, Simons, Openda, Poulsen.

Crvena zvezda: Glazer, Mijailović, Dragović, Điga, Mijailović, Stamenić, Hvang, Mitrović, Ivanić, Olajinka, Ndiaje.

 

 

- Uoči početka meča:

Puleni trenera Baraka Bahara imaće veliku podršku svojih navijača na tribinama Red Bul Arene. "Delije" su preplavile Lajpcig, a kako prenosi naš izveštač sa lica mesta, Vladimir Zogović, najvećim gradom Saksonije odzvanjaju pesme Zvezdinih navijača koji su priredili i spektakl u vidu bakljade.

 

 

- Liga šampiona 2023/24:

Fudbaleri Crvene zvezde u dosadašnjem toku takmičenja poraženi su na gostovanju u Mančesteru gde je zvanični šampion Evrope, ekipa Mančester Sitija slavila rezultatom 3:1, da bi u premijeri pred svojom publikom, na stadionu "Rajko Mitić" remizirali sa švajcarskim Jang Bojsom iz Berna 2:2.

 

 

Domaćin večerašnjeg susreta je na startu ovosezonske grupne faze Lige šampiona slavio u Bernu rezultatom 3:1, da bi u prethodnom susretu, na svojoj Red Bul Areni, poraženi od Mančester Sitija rezultatom 1:3.

- Reč kladionice "Soccer Bet":

Kladionice ne postavljaju pitanje kada je favorit predstojećeg susreta u pitanju. Pobeda Lajpciga vrednuje se kvotom 1.27, remi 6.75, dok kvota na pobedu srpskog šampiona iznosi čitavih15.0.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading