​MOŽE BARSA I BEZ LEVE! Katalonci GAZILI Šahtjor, pa DRHTALI za pobedu! Fejenord se NE ŠALI! (VIDEO)

Autor:

Sport

25.10.2023

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Barselone pobedili su Šahtjor na Nou Kampu rezultatom 2:1 (2:0) u trećem kolu Grupe H Lige šampiona, dok je Fejenord u Roterdamu bio bolji od rimskog Lacija s 3:1 (2:0) u E grupi.

​MOŽE BARSA I BEZ LEVE! Katalonci GAZILI Šahtjor, pa DRHTALI za pobedu! Fejenord se NE ŠALI! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Iako lišeni pomoći sedmorice standardnih prvotimaca (Levandovski, Gavi, Kunde, Pedri, Rafinja, Roberto, De Jong), Kataloncima je trebalo „pola gasa“ da izađu na kraj s ukrajinskim prvakom.

Sve je već bilo rešeno do odlaska na poluvreme, kada je Barselona postigla dva gola. Ubitačan tandem Feran Tores-Fermin Lopez bio je koban po tim iz Donjecka, pošto su njih dvojica režirali golove do odlaska na odmor.

Najpre je mlađani Lopez u 28. minutu uposlio bivšeg igrača Mančester sitija, kada je Tores doveo Ćavijeve izabranike u vođstvo, da bi se Fermin revanširao Feranu samo osam minuta kasnije. Sjajnom varkom, Lopez se oslobodio čuvara, a onda uz pomoć stative silovito pogodio za nedostižnih 2:0.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Grupa E

BARSELONA - ŠAHTJOR 2:1 (2:0)

Strelci: Tores 29, Lopez 36. - Sudakov 62.

BARSELONA: Ter Štegen – Kanselo, Arauho, Martinez, Alonso – Lopez, Romeu, Gundogan – Džamal, Tores, Feliks.

ŠAHTJOR: Rižnik – Konoplija, Bondar, Matvijenko, Azarov – Stepanenko – Zubkov, Bondarenko, Sudakov, Kriskiv – Sikan.

Grupa H

FEJENORD - LACIO 3:1 (2:0)

Strelci: Himenez 31, 74, Zeruki 45+3. - Pedro p82.

FEJENORD: Bejlou - Njuvkop, Gertrujda, Hanko, Hartman - Vajfer, Timber, Zeruki - Steng, Himenez, Paišao.

LACIO: Provedel - Hisaj, Kasale, Romanjoli, Marušić - Vesino, Rovela, Luis Alberto - Felipe Anderson, Imobile, Zakanji.

Iako lišeni pomoći sedmorice standardnih prvotimaca (Levandovski, Gavi, Kunde, Pedri, Rafinja, Roberto, De Jong), Kataloncima je trebalo „pola gasa“ da izađu na kraj s ukrajinskim prvakom.

Foto: Tanjug/AP

 

Sve je već bilo rešeno do odlaska na poluvreme, kada je Barsa postigla dva gola. Ubitačan tandem Feran Tores-Fermin Lopez bio je koban po tim iz Donjecka, pošto su njih dvojica režirali golove do odlaska na odmor.

Najpre je mlađani Lopez u 28. minutu uposlio bivšeg igrača Mančester sitija, kada je Tores doveo Ćavijeve izabranike u vođstvo, da bi se Fermin revanširao Feranu samo osam minuta kasnije. Sjajnom varkom, Lopez se oslobodio čuvara, a onda uz pomoć stative silovito pogodio za nedostižnih 2:0.

TOK MEČEVA:

Kraj utakmica! Barselona - Šahtjor 2:1, Fejenord - Lacio 3:1!

90. minut - U Roterdamu će se igrati još šest minuta, na Kamp Nou minut više.

86. minut - Žuti karton za Bondara, koji je srušio u kontri Ferana Toresa, dobra prilika za Barsu iz "slobodnjaka" da zapreti.

82. minut - GOOOOOOOOOOL!!! Lacio smanjuje na Tiganju, sada je 3:1 za Fejenord, pošto je Pedro sigurno izveo penal za Rimljane!!!

74. minut - GOOOOOOOOOOOOL!!!! Sad je kraj svim nadanjima fudbalera Lacija, Santjago Himenez je postigao svoj drugi, a treći pogodak za Fejenord, donevši Holanđanima ubedljivih 3:0. Pokupio je napadač domaćih "otpadak" i poslao loptu uz desnu stativu.

68. minut - Ponovo je Fermin Lopez savladao Rižnika, ali je zakasnio s ubacivanjem. Novi poništen gol Kataloncima.

63. minut - Au kakva prilika za Lacio, rezervista Titi Kasteljanos se obrukao i iz blizine promašio prazan gol.

62. minut - GOOOOOOOOOOOOL!!! Vraća se Šahtjor, sjajan šut Sudakova koji je savladao Ter Štegena i kaznio Barselonu za sve promašaje - 2:1.

59. minut - Poništen gol Ferana Toresa, koji se nalazio u ofsajdu, mogla je Barsa do 3:0.

46. minut - Sa četiri minuta zakašnjenja u odnosu na Španiju, krenuo je i drugi deo meča u Holandiji.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na Nou Kampu.

Poluvreme je završeno i u Roterdamu!

Foto: Tanjug/AP

 

45+2. minut - GOOOOOOOOOOOOL!!!! Fejenord u poslednjim sekundama prvog poluvremena stiže do 2:0, golom Zerukija, ponovo je asistent Steng. Sada je to već ozbiljna prednost za Holanđane!

45. minut - Poluvreme na Nou Kampu (2:0), na Tiganju se igra još tri minuta.

42. minut - Provedel je na vreme istrčao i pokupio centaršut Timbera iz Fejenorda.

36. minut - GOOOOOOOL!!! Barselona je duplirala vođstvo protiv Šahtjora i sada je 2:0. Fermin Lopez je fintom prešao čuvara i silovito uz pomoć stative poslao loptu iza Ražnikovih leđa.

31, minut - GOOOOOOOOL!!!! Konačno Holanđani vode, a strelac je ponovo Tomas Himenez, samo što je ovog puta pogodak regularan - 1:0. Vajfer mu je sjajno asistirao, napadač domaćih je nadmudrio odbranu Rimljana i zatresao mrežu.

29. minut - Šansa za Timbera iz Fejenorda, lopta je prohujala pored desne stative!

28. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL!!! Barselona vodi golom Ferana Toresa, koji je natrčao na odbijenu loptu, posle šuta Lopeza čiji je udarac zaustavila stativa. VAR je odlučivao, budući da je mirisalo na ofsajd, ali je pogodak regularan - 1:0!

27. minut - Na oba meča pali su golovi, međutim, odlukom VAR gol je poništen Fejenordu, tačnije Santjagu Himenezu koji je pogodio na asistenciju Stenga, ali uzalud.

25. minut - Kakva šansa za Barselonu da povede! Kanselo je poslao Azarova "po burek" u šesnaestercu i dobro šutirao, ali je Rižnik bio još bolje postavljen i sjajnom reakjcijom zaustavio loptu koja je išla u gol!

23. minut - Feliks je bio u kontri, posle duplog pasa s Toresom, ali lopta nije stigla do njega kada je bivši igrač Sitija želeo da ga uposli.

Foto: Tanjug/AP

 

20. minut - Preti Fejenord, lopta je centrirana ka Himenezu, ipak, odbrana Lacija je bila prisebna i presekla ubačaj s boka.

20. minut - Još se čekaju golovi na obe utakmice, iz grupa E i H.

17. minut - Kombinovali su Feliks i Tores, Žoao je poslao loptu ka Feranu, ali je fudbaler Barselone za koji korak bio sporiji i Rižnik je pokupio loptu.

12. minut - Prvotimci Barse, na čelu s Robertom Levandovskim, gledaju meč na tribini Nou Kampa.

 

9. minut - U duelu Fejenorda i Lacija, Holanđani opasniji: Paišao je imao dve dobre situacije, najpre je tukao po sredini gola u Provedela, da bi potom želeo da asistira u kazneni prostor, međutim, odbrana Rimljana je intervenisala.

8. minut - Velika šansa za Barselonu, Rižnik je sjajno intervenisao i spasao tim iz Donjecka.

1. minut - Počele su večerašnje utakmice!

18.43 - Utakmice uskoro počinju!

Na velikim iskušenjima biće Barselona u meču protiv Šahtjora, iako na papiru Katalonci važe za apsolutne favorite protiv prvaka Ukrajince.

Legendarni as na trenerskoj klupi Španaca Ćavi Ernandez u ovom meču ne može da računa na najboljeg igrača Roberta Levandovskog zbog povrede skočnog zgloba, dok su van stroja takođe zbog povreda još: Kunde, Pedri, Rafinja, Serhi Roberto i Frenki de jong.

Kada se tome doda da je Gavi odrađuje suspenziju zbog crvenog kartona, jasno je kakvi su problemi Ćavija oko sastavljanja najbolje jedanaestorice.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Barselona je u prvom kolu E grupe deklasirala Antverpen na Nou Kampu (5:0), dok je u drugoj rundi bila bolja od Porta 1:0 na "Dragau". Šahtjor je na premijeri savladao Belgijance s 3:2 iako je gubio 0:2, a u drugom kolu je poražen od Porta 1:3. 

Grupa H je daleko neizvesnija. Fejenord čeka Lacio, a u konkurenciji Atletiko Madrida i Seltika, čak tri kluba imaju podjednake šanse. Španci i Italijani imaju po 4 boda, Holanđani jedan manje, dok su samo Škoti maltene prežaljeni bez boda.

Sva dešavanja možete da pratite uživo u blogu "Republike" iz minuta u minut.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading