GUDELJ STRELAC U PORAZU SEVILJE! Drama na Old Trafordu! Junajted SLAVI Onanu! Kopenhagen promašio PENAL u 90. minutu! (VIDEO)

Autor:

Sport

24.10.2023

20:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odigrani su uvodni mečevi Lige šampiona u grupama A, B, C i D.

GUDELJ STRELAC U PORAZU SEVILJE! Drama na Old Trafordu! Junajted SLAVI Onanu! Kopenhagen promašio PENAL u 90. minutu! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Sladili su se gostujući klubovi ove večeri, budući da je samo Mančester junajted protiv Kopenhagena i, nešto ranije, Inter protiv Salcburga ostvarili pobedu na domaćem terenu, dok su u ostalim mečevima gosti imali mnogo više razloga za zadovoljstvo. No, krenimo redom.

Drama na Old trafordu kakva dugo nije viđena, jer je Džordan Larson u poslednjoj sekundi, tačnije 90+5. minutu, promašio penal, odnosno, njegov udarac s 11 metara odbranio je dugo osporavani Andre Onana i izrastao u heroja Mančestera!

Precrtani kapiten Hari Megvajer, kome je menadžer Erik Ten Hag oduzeo traku i smestio ga na klupu, ispostavio se kao spasilac Junajteda, kome je doneo pobedu nad “lavovima” i ostavio tim sa Old Traforda u životu, obezbedivši mu prva tri boda u najelitnijem takmičenju.

Na tabeli Grupe A, Bajern je maksimalan s devet bodova, drugi je Galatasaraj s 4 boda, Junajted ima 3, a Kopenhagen samo bod.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Srpski reprezentativac Nemanja Gudelj postigao je sjajan gol protiv Arsenala (1:2), ali ni to nije bilo dovoljno da Sevilja izbegne poraz na svom terenu. Piksijev “orao” je u 59. minutu odlično odreagovao na ubačaj iz kornera i zatresao mrežu golmana Arsenala Radže. Prethodno su “tobdžije” do visokog vođstva došle golovima Martinelija u trećem minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena, kao I sjajanim pogotkom Žezusa početkom drugog.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

U drugom meču Grupe B, Lans i PSV su igrali 1:1. Bakajoko je doveo “filipsovce” u vođstvo u 54. Da bi samo 12 minuta kasnije Vai doneo izjednačenje Francuzima. Na tabeli, Arsenal ima 6 bodova, Lans je skupio 5, a Sevilja i PSV imaju po 2 poena.

Real je do pobede u Bragi, u okviru Grupe C, došao lakše nego što rezultat (2:1) govori. Madriđanima su poništena tri gola, dok su Rodrigo u 16. i Belingem u 61. Doneli novi trijumf Anćelotijevim izabranicima. Samo 120 sekundi kasnije, Đalo je vratio nadu Bragi, međutim, Portugalci nisu uspeli da prirede iznenađenje.

Foto: Tanjug/AP

 

Real je lider C grupe s maksimalnih 9 bodova, Napoli ima 6, Braga je sakupila 3, dok je Union Berlin bez bodova.

Jedini duel D grupe, budući da je ranije Inter upisao trijumf nad “srpskim” Salcburgom, odigrali su Benfika i Real Sosijedad. Tim iz San Sebastijana je slavio 1:0, pogotkom Braima Dijaza u 65. Minute.

Sosijedad i Inter dele prvo mesto sa po 7 bodova, Salcburg ima 3 poena, dok je Benfika bez bodova.

Grupa A

Galatasaraj - Bajern Minhen 1:3 (1:1)

/Ikardi 30p - Koman 8, Kejn 73, Musijala 79/ 

Mančester junajted - Kopenhagen 1:0 (0:0)

/Megvajer 72./

Standings provided by Sofascore

Grupa B

LANS – PSV 1:1 (0:0)

/Vai 65 - Bakajoko 54./

Sevilja - Arsenal 1:2 (0:1)

/Gudelj 59 - Martineli 45+3, Žezus 55./

Standings provided by Sofascore

Grupa C

Union Berlin - Napoli 0:1 (0:0)

/Raspadori  65./

Braga - Real Madrid 1:2 (0:1)

/Đalo 63 - Rodrigo 16, Belingem 61/

Standings provided by Sofascore

Grupa D

Inter - Salcburg 2:1 (1:0)

/Sančez 19, Čahanoglu p64. - Gluh 57./

Benfika - Real Sosijedad 0:1 (0:0)

/Mendez 63./

Standings provided by Sofascore

TOKOVI MEČEVA:

Kraj na svim utakmicama Lige šampiona.

90+7. minut - promašili su Danci penal, tačnije, odbranio je Andre Onana. Junajted je pobedio Kopenhagen 1:0, a čuvar mreže je junak Old Traforda.

90+5. minut - PENAL za Kopenhagen! U petom minutu sudijske nadoknade.

87. minut - Nema golova nigde, mirna zavšrnica mečeva Lige šampiona.

82. minut - Poništen je pogodak Vinisijusa, ostaje 2:1 za Real Madrid u Bragi.

72. minut - GOOOOOOOOOOL!!!! Hari Megvajer postiže gol za Junajted protiv Kopenhagena, na dan kada je prvi put bio kapiten Mančestera, u meču koji je igran protiv Partizana!!! Vode "đavoli" 1:0.

65. minut - GOOOOOOOOOL!!! Vai donosi izjednačenje Lansu protiv PSV Ajndhovena 1:1.

65. minut - GOOOOOOOOOOOL!!!! Evo pogotka i u Berlinu, ali za Napoli, koji vodi golom Đakoma Raspadorija na asistenciju Kviče Kvaratskelije - 0:1.

63. minut - GOOOOOOOOOOOOOL!!! Sosijedad vodi u Lisabonu protiv Benfike 1:0, Brais Mendez je strelac, posle centaršuta na prvoj stativi je prihvatio loptu i savladao golmana.

63. minut - GOOOOOOL!!! Braga se ekspresno vraća, posle centaršuta s desne strane, Alvaro Đelo je savladao Kepu i smanjio na 1:2.

61. minut - GOOOOOOOOOL! Real vodi 2:0 u Bragi, Džud Belingem duplira prednost!!! Reagovao je i VAR, posle koga je samo potvrđen gol bivšeg igrača Borusije Dortmund.

59. minut - GOOOOOOOOOOOL! Nemanja Gudelj ponovo strelac za Sevilju, kao i u prošlom kolu, srpski reprezentativac vraća nadu domaćinu protiv Arsenala 1:2. Odlično se snašao u gužvi posle korenera i dao svoj drugi pogodak u tri utakmice ove sezone!!!

Čekali smo golove gotovo sat vremena, a onda su za minut pala dva u Sevilji i Lansu.

55. minut - GOOOOOL!!! Kakav pogodak Gabrijela Žezusa posle solo prodora, iskosa je pocepao mrežu i Arsenal vodi u Sevilji s 2:0!!!!

54. minut - GOOOOOL!!! Johan Bakajoko dovodi PSV u vođstvo na gostovanju Lansu. Odličan udarac s ivice šesnaesterca završio je iza leđa golmana Francuza.

50. minut - Andre Onana je spasio Junajted, Lukas Lerager je mogao da dovede Dance u vođstvo, međutim, golman Mančestera je zablistao i odbranio, a potom je šansu imao i Ašuri nekoliko trenutaka kasnije, ali je njegov projektil fijuknuo preko gola.

49. minut - Arsenal je mogao do drugog gola, ali je šut Martina Odegarda bio neprecizan. Kapiten "tobdžija" je nekontrolisano poslao loptu daleko od cilja.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

47. minut - Opet Berlinci prete preko Fofane, čiji je udarac otišao daleko kraj donje desne stative.

46. minut - Počela su druga poluvremena u večerašnjim mečevima.

45. minut - Gotovo je poluvreme u Bragi, gosti iz Madrida vode 1:0, kao i Arsenal u Sevilji. To su ujedno jedini golovi u prvom delu na šest mečeva od 21 čas. Sve ostale su završene rezultatom 0:0, a to su: Benfika-Sosijedad, Lans-PSV, Mančester junajted-Kopenhagen i Union Berlin-Napoli!

45. minut - GOOOOOOOOOOOOOL!!! Evo pogotka, Arsenal vodi a strelac je Martineli, koji je pobegao odbrani Sevilje i u poslednjim sekundama prvog dela zatresao mrežu, za vođstvo tobdžija - 0:1.

41. minut - Ništa spektakularno se ne dešava, još uvek samo jedan gol ove večeri, Rodriga za Real Madrid u Bragi.

37. minut - Nova šansa za Union, ukazala se Fofani, koji je tukao pored gola. Nemački tim daleko bolji od italijanskog prvaka.

Republika

Foto: Tanjug/AP

navijači Union Berlina

34. minut - Za rubriku verovali ili ne, ali više od pola časa nema nijednog gola, izuzimajući onaj u Bragi, u mreži domaćina! Ovo se dugo nije desilo.

29. minut - Neverovatno, drugi poništen gol u meču Benfika-Sosijedad, sada je Real zatresao mrežu, učinio je to Brais Mendez ali iz nedozvoljene pozicije.

24. minut - Union Berlin je postigao gol preko Gosensa, ali se fudbaler Berlinaca našao u ofsajdu, posle dodavanja Bekera.

Foto: Tanjug/AP

 

16. minut - Šansa za Junajted i Rasmusa Hojlunda, posle dodavanja Rašforda, Danac je protiv "svog" Kopenhagena poslao loptu pored stative.

Foto: Tanjug/AP

 

16. minut - GOOOOOOOOOOL! Evo prvog pogotka večeras, Real Madrid vodi u Bragi, strelac je Rodrigo, kome je Vinisijus asistirao kod ovog gola.

12. minut - Benfika je dala gol, tačnije Petar Musa, ali iz ofsajda. Ostaje 0:0 protiv Sosijedada. Još čekamo prvenac u 3. kolu, što se tiče mečeva koji su počeli od 21 čas.

11. minut - Na meču Union-Napoli, Raspadori je imao "slobodnjak", ali je tukao u "živi zid".

10. minut - Uzvraća Sevilja, Okampos je tuka pored stative.

9. minut - Prilika za Arsenal da dođe do vođstva, ali je Niland je odlično reagovao.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

5. minut - Beležimo prvu šansu na utakmicama, koja je viđena u Berlinu. Union je mogao do vođstva posle kornera, ali nije uspeo da stigne do gola.

Od srpskih predstavnika, tu su golman Marko Dmitrović, koji je na klupi Sevilje, dok je član "orlova Nemanja Gudelj u startnoj postavi rekordera po osvojenim titulama u Ligi Evrope/UEFA kupu.

1. minut - Počele su utakmice 3. kola Lige šampiona.

20.57 - Uskoro počinju svi mečevi u grupama A, B, C i D! U uvodnim okršajima, Inter je pobedio Salcburg u grupi D, dok je Bajern u grupi A protutnjao kroz Istanbul protiv Galatasaraja.

 

PRE MEČEVA:

Najzanimljiviji okršaj treće runde Lige šampiona igra se u B grupi, u Andaluziji, gde će rekorder po broju trofeja u Ligi Evrope (UEFA kupa), ekipa Sevilje ugostiti engleski Arsenal.

Oba tima su imala "klizanje" u prva dva kola, pa su "tobdžije" izgubile od Lansa (1:2), a Španci su dva puta remizirali protiv PSV Ajndhovena (2:2) i Francuza (1:1). Tim Mikela Artete je prethodno savladao Holanđane s ubedljivih 4:0.

Ništa manje uzbuđenja neće izostati u okršaju Brage i Real Madrida u grupi C, gde pažnju privlači i susret Uniona i Napolija u Berlinu.

Sve utakmice pratite iz minuta u minut na našem portalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading