POJAVILI SE NOVI UREĐAJI U GRADSKOM PREVOZU U BEOGRADU, GRAĐANI TOTALNO ZBUNJENI! Misle da je validator, ali nije! EVO ČEMU SLUŽI!

Autor:

Vesti

24.10.2023

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uređaji su prilagođeni i turistima, jer na njima postoji opcija da se prebaci na engleski jezik, kako bi i stranci mogli da kupe kartu u prevozu.

POJAVILI SE NOVI UREĐAJI U GRADSKOM PREVOZU U BEOGRADU, GRAĐANI TOTALNO ZBUNJENI! Misle da je validator, ali nije! EVO ČEMU SLUŽI!

Foto: Republika.rs

Autobus u Beogradu

Poslednjih dana, Beograđane koji koriste gradski prevoz iznenadila je pojava novih uređaja u vozilima, smeštenih blizu vozača na prvim vratima prilikom ulaska. Iako su mnogi pomislili da su u pitanju validatori, ovi uređaji predstavljaju inovaciju u načinu plaćanja karata za gradski prevoz - omogućuju putnicima da plaćaju kartu putem platnih kartica.

Grad Beograd kaže da je u toku postavljanje ovih uređaja širom grada i da je do sada više od 400 uređaja postavljeno u vozila javnog prevoza.

Kako da platite vožnju karticom

1. Na displeju odaberete kartu koju želite

2. Za plaćanje platnom karticom pritisnite plavi krug ispod kojeg piše POS

3. Na narandžasti deo uređaja prislonite platnu karticu

4. Nakon što ste uspešno platili, vaša karta će biti odštampana

5. Otcepite papirni deo koji izađe iz uređaja, to je vaša karta. Čuvajte je u slučaju kontrole

Plan je, kako navode, da se u narednom periodu instalira čak 1.000 ovih uređaja na najfrekventnijim linijama gradskog prevoza, a dugoročni cilj je da se uređaji za plaćanje kartica postave u svim vozilima javnog prevoza u Beogradu.

Jedna od glavnih prednosti ovog sistema je potpuna digitalizacija procesa kupovine karata, bez potrebe za fizičkim kontaktom sa vozačem. Putnici sada mogu jednostavno izabrati zonu za koju žele da kupe karte, prislone svoju karticu, a nakon izvršenog plaćanja platnom karticom, aparat će im izbaciti kartu. 

Iz Grada Beograda naglašavaju da će putnici, zahvaljujući ovim uređajima, imati minimalan kontakt sa vozačem i da će uređaji biti postavljeni ili iza vozača ili pored njega, u zavisnosti od tipa vozila.

Ova inovacija predstavlja korak napred ka modernizaciji javnog prevoza u Beogradu, omogućavajući putnicima praktičniji način plaćanja karata i unapređujući ukupno iskustvo korisnika.

Uređaji su prilagođeni i turistima, jer na njima postoji opcija da se prebaci na engleski jezik, kako bi i stranci mogli da kupe kartu u prevozu.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading