MA DA LI JE MOGUĆE: Barselona optužena da je PODMIĆIVALA SUDIJE

Autor:

Sport

18.10.2023

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slučaj ne može da zastari, poručio je istražni sudija.

MA DA LI JE MOGUĆE: Barselona optužena da je PODMIĆIVALA SUDIJE

Foto: Tanjug/AP

Navijači Barselone

Predsednik fudbalskog kluba Barselona Đoan Laporta optužen je da je podmićivao sudije, saopšteno je iz španskog tužilaštva. Španski mediji navode da je Laporta optužen u sklopu sudske istrage o navodnoj višegodišnjoj isplati nekoliko miliona evra, koje je Barselona platila potpredsedniku Sudijskog komiteta.

Podsrtimo, državni tužioci su u martu optužili Barselonu i nekadašnje predsednike katalonskog kluba Đozepa Marija Bartomeua i Sandra Rosela za korupciju u sportu, lažno upravljanje i falsifikovanje dokumentacije. Oni su naveli da je Barselona platila bivšem sudiji Hoseu Mariji Enrikesu Negreiri 7,3 miliona evra. Negreira je bio član Sudijskog komiteta od 1994. do 2018. godine, a isplate su izvršene između 2001. i 2018. godine.

Ono što je novo je da je istražni sudija danas objavio da smatra kako ovaj slučaj ne može da zastari pošto se radi o ozbiljnim optužbama. Španska policija je krajem septembra pretresla kancelarije Fudbalskog saveza Španije (RFEF) u blizini Madrida.

Barselona je ranije više puta negirala optužbe i sukob interesa. Katalonski klub je tada saopštio da je platio tehničke izveštaje o sudijama, ali da nikada nije pokušao da utiče na njihove odluke u utakmicama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading