FUDBALERE IZRAELA ČEKA PAKAO ZBOG RATA: UEFA im nije progledala kroz prste

Autor:

Sport

18.10.2023

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelci će odigrati četiri meča za devet dana.

FUDBALERE IZRAELA ČEKA PAKAO ZBOG RATA: UEFA im nije progledala kroz prste

Foto: www.profimedia.rs

Žreb grupa za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj održaće se 2. decembra u Hamburgu i do tada moraju da budu odigrani svi mečevi u kvalifikacijama. Zato je Izrael u problemu jer su zbog rata u toj zemlji i oružanih sukoba u Gazi odložene sve sportske manifestacije.

Foto: Tanjug/AP

 

Međutim, UEFA je obavestila Fudbalski savez Izraela da će reprezentacija zemlje morati da igra sve odložene utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u novembru. To znači da će Izraelci odigrati četiri meča u roku od devet dana. Odložena utakmica protiv lažne države Kosovo u Prištini zakazana je za 12. novembar, zatim slede dve domaće utakmice protiv Švajcarske (15. novembra) i Rumunije (18. novembra), a završava se gostovanjem Andori 21. novembra.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Ukoliko do sredine narednog meseca ne bude moguće igrati utakmice u Izraelu, mečevi protiv Švajcarske i Rumunije igraće se na Kipru ili u Grčkoj. UEFA je tako efektivno odbila zahtev izraelskog saveza da igra sa lažnom državom Kosovo u decembru, ili čak martu 2024.

Podsetimo, UEFA je odložila sve utakmice pod svojim okriljem na teritoriji Izraela, nakon što je u zemlji proglašeno vanredno stanje nakon napada palestinske vojne organizacije Hamas 7. oktobra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading