PROMENA NA KLUPI: Šok pred sam finiš kvalifikacija

Autor:

Sport

16.10.2023

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bugari nameravaju da se zahvale Mladenu Krstajiču pred duel sa Piksijevom Srbijom.

PROMENA NA KLUPI: Šok pred sam finiš kvalifikacija

Foto: fss.rs

Piksi i Krstajić

Do kraja kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo ostalo je malo i već se iskristalisalo kome je šta potrebno u preostale dve, odnosno tri utakmice. Za reprezentaciju Bugarske odavno je poznato da nema nikakve šanse da se domogne EVRO 2024 u Nemačkoj, zbog čega u tamošnjem fudbalskom savezu uveliko najavljuju promenu nu na klupi. Međutim, može se desiti da Mladen Krstajić dobije otkaz i pre kraja kvalifikacija koje završavaju gostovanjem Srbiji u Leskovcu 19. novembra.

Foto: ST/Nikola Mutić

 

Naime, nekadašnji reprezentativac i selektor Srbije nalazi se na udaru kritika tamošnje javnosti zbog katastrofalnih rezultata i mogao bi da bude otpušten pre završetka aktuelnog kvalifikacionog ciklusa. Ukoliko bi se to desilo pre novembarske pauze, Bugarska bi u Srbiju došla sa novim selektorom. Za sada se spekuliše da je selektor mlade reprezentacije Bugarske Aleksandar Dimitrov, inače veliki krtičar rada Mladena Krstajića, prvi kandidat da zameni srpskog stručnjaka na klupi reprezentacije.

Ideja Bugara je da novi selektor već sada razmrda tim koji je tokom kvalifikacionog ciklusa odigrao nekoliko izuzetno loših mečeva i samo protiv Srbije na svom terenu pokazao se kao ozbiljan rival. Naime, Bugarska se nalazi na poslednjem mestu kvalifikacione grupe i osvojila je samo dva boda u dosadašnjih šest mečeva. Remizirali su u Litvaniji, kao i na svom terenu protiv Srbije. Do kraja kvalifikacionog ciklusa koji će pokušati što pre da zaborave ostali su im mečevi protiv Mađarske i Srbije, dve selekcije koje se uz Crnu Goru bore za odlazak na EVRO 2024.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading