DRAMA U BELOJ RECI! Psi lutalice zaklali celo stado ovaca! DOMAĆIN NIJE SMEO NI DA POKUŠA DA IM POMOGNE, SELJANI U VELIKOM STRAHU!

Autor:

Vesti

16.10.2023

07:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom noći je čuo lavež pasa, ali ujutru kada je otišao do zagrade gde zatvara ovce imao je šta da vidi - sve su bile zaklane.

DRAMA U BELOJ RECI! Psi lutalice zaklali celo stado ovaca! DOMAĆIN NIJE SMEO NI DA POKUŠA DA IM POMOGNE, SELJANI U VELIKOM STRAHU!

Foto: RINA

Kada se tokom noći vratio sa veselja kući, Vasilije Vaso Vitorović iz Donje Bele Reke kod Nove Varoši, čuo je lavež kerova u dolini u blizini štale gde zatvara ovce, pa se goloruk nije usudio da priđe, nadajući se da su ovce ušle u štalu.

Čim je svanulo krenuo je da obiđe stado, a u zagradi, kaže, zatekao je jeziv prizor, sve su ležale mrtve, osim jedne za koju je još uvek pitanje da li će preživeti.

Pretpostavlja da su ih zaklali psi lutalice, koji su poslednjih meseci pravili štetu i drugim planincima iz zaseoka podno Murtenice.

- Zaklali su mi čitavo stado, sedam ovaca, i ova osma teško da preživi. To mi je bilo sve od stoke što sam imao - priča Vitorović.

Vasilije (46) živi sam u porodičnoj kući u belorečkom zaseoku, bavi se majstorlukom, a ovce su mu branile imanje od korova.

Planira da kupi novih desetak ovaca, za koliko je grla i pripremio sena za zimu.

Vasilijevom komšiji Milinku psi lutalice su nedavno, pod okriljem mraka zaklale osam, a Milanu Vitoroviću šest ovaca.

Par dana pre,  čopor pasa udario je i na stado Radenka Vitorovića, i to na njegove oči, gledao je kako ih jure po livadi, a zatim našao zaklane.

- Selo je u strahu, vrlo često se može čuti lavež podivljalog čopora koji je ko zna odakle došao - kažu meštani Bele Reke.

(Republika/Telegraf)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading