"ORLOVI" SU DUPLO VREDNIJI OD MAĐARA! Protivnik Srbije ima NAJSKUPLJEG fudbalera!

Autor:

Sport

14.10.2023

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poređenja specijalizovanog "Transfermarkta" govore ko je favorit u večerašnjem duelu.

"ORLOVI" SU DUPLO VREDNIJI OD MAĐARA! Protivnik Srbije ima NAJSKUPLJEG fudbalera!

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 20 časova i 45 minuta igra jednu od odlučujućih utakmica za plasman na Evropsko prvenstvo.

Piksijevi "orlovi" će u grotlu "Puškaš arene" pokušati da se revanširaju Mađarima za poraz na stadionu "Rajko Mitić" i vrate se na čelo Grupe G, čime bi se za korak dodatno približili takmičenju na kome nismo bili pune 24 godine.

Specijalizovani "Transfermarkt" koji se bavi cenama svih igrača na svetu, otkriva da je Srbija više nego duplo skuplja od nekadašnje "lake konjice", kada se pogledaju vrednosti najvećih zvezda.

Iako je as Liverpula Dominik Soboslaj najskuplji igrač u obe reprezentacije, jer njegova cena iznosi 70.000.000 evra, nacionalni tim Mađarske je ukupno procenjen na 147,2 miliona evropskih novčanica.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

To je gotovo više nego duplo manje od vrednosti "orlova", pošto Piksijev tim zbirno "košta" 347.000.000 evra.

Od igrača od kojih se očekuje da istrče na teren u Budimpešti, najvredniji u našem timu je tandem Al Hilala.

Tandem koji je letos prešao u ligu Saudijske Arabije zajedno vrede 7.000.000 evra. Cena veziste Sergeja Milinković-Savića procenjena je na okruglo 50, a klub je za njegovo angažovanje izdvojio 40 miliona Laciju.

Foto: Starsport

 

Zanimljiv je kontrast, kada se pogleda slučaj najboljeg strelaca u istoriji Srbije Aleksandra Mitrovića. Al Hilal je za njega platio 52 miliona, a vrednost mu je skoro duplo niža - tek 28 miliona. Naredni, treći, najvredniji igrač u timu "orlova" je Strahinja Pavlović, defanzivac Salcburga procenjen je na 25 miliona evropskih novčanica. 

Da Piksi može da računa na napadača Juventusa Dušana Vlahovića, bio bi zajedno sa Dominikom Soboslaijem najskuplji igrač na terenu, jer obojica vrede okruglo 70 miliona.

Odmah iza bivšeg fudbalera Lajpciga je defanzivac Bornmuta Miloš Kerkez, s tim što se momak iz Vrbasa skoro četiri puta slabije kotira od svog zemljaka iz Premijer lige (18 miliona), dok je na trećem mestu defanzivac Hofenhajma Atila Salai, koji se procenjuje na 14 miliona evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading