ODJECI DEBAKLA: Evo ŠTA KAŽE selektor Đorđević!

Autor:

Sport

13.10.2023

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bride obrazi od bruke.

ODJECI DEBAKLA: Evo ŠTA KAŽE selektor Đorđević!

Foto: FSS

Dušan Đorđević

Selektor mlade reprezentacije Srbije Dušan Đorđević rekao je posle debakla protiv Engleske (1:9) da je njegova ekipa surovo kažnjena za svaku grešku u tom meču i dodao da će uprkos svemu njegovi izabranici ići na pobedu u Severnoj Irskoj u meču 3. kola grupe F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025. godine.

- Težak, previsok poraz. Niko nije očekivao da nešto ovako može da se dogodi, pripremali smo se i hteli da stvari izgledaju drugačije. Uz sav kvalitet koji Englezi poseduju, koji uopšte nije sporan, zna se da njihovi igrači nastupaju u najjačoj ligi na svetu, nadovezao se veliki broj naših grešaka na praktično svakom delu terena. Tako da smo za svaku grešku, svaki propust, surovo kažnjeni. Takva jedna selekcija sa toliko kvalitetnih pojedinaca, lako rešava sve te poklonjene situacije -rekao je selektor Đorđević za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Već za tri dana, 16 oktobra od 20 i 30 u Lurganu, "orlićima" je rival Severna Irska koja je u prethodnom kolu savladala u gostima Azerbejdžan. Srbija iz dva meča ima tri boda i nalazi se na četvrtom mestu, a Ukrajina, koja je trenutno druga, ima šest bodova iz dva odigrana meča, koliko ima i prvoplasirana Engleska.

- Jednostavno moramo sve ovo brzo da prevaziđemo, moramo da se fizički i mentalno pripremimo za ono što nas očekuje. Idemo u Severnu Irsku, idemo da pobedimo i osvojimo tri boda koji bi donekle ublažili sliku iz Notingema. Sa tim bodovima ostali bi u trci za drugo mesto, a to je neka naša realnost u ovom trenutku, pored Engleske koja je i pre početka bila apsolutni favorit grupe - dodao je Đorđević.

Republika

Foto: Slobodan Stošić

Stefan Mitrović

 

I kapiten Stefan Mitrović ne krije da svi žele da što pre zaborave notigemsku noć.

- Mnogo smo grešili, bukvalno su kaznili svaku našu grešku. Nismo smeli da dozvolimo da primimo toliko golova, sad moramo da se dignemo kako znamo i umemo, moramo da pobedimo Severnu Irsku. Svima nam je žao zbog jednog ovako loše odigranog meča. Moramo sve da zaboravimo, nije naravno lako posle jednog takvog poraza potisnuti sva dešavanja, ali nemamo izbora. U igri smo za drugo mesto, pobeda u Severnoj Irskoj sada se nameće kao imperativ - istakao je kapiten Stefan Mitrović.

Direktan plasman na Evropsko prvenstvo koje će se leta 2025. godine održati u Slovačkoj obezbediće pobednici devet grupa, kao i tri najbolje drugoplasirane selekcije, dok će preostalih šest drugoplasiranih u baraž.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading