"ORLIĆI", BEZ NEKIH STVARI SE U SVATOVE NE IDE: Tmurna notingemska noć obeležiće vaše karijere!

Autor:

Sport

13.10.2023

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Debakl od kojeg će dugo brideti obrazi...

"ORLIĆI", BEZ NEKIH STVARI SE U SVATOVE NE IDE: Tmurna notingemska noć obeležiće vaše karijere!

Foto: RTS sport/printscren

Mlada reprezentacija Srbije u četvrtak 12. oktobra doživela je blamažu od koje će se dugo oporavljati, a slobodno se nakon svega viđenog na stadionu u Notingemu može postaviti pitanje, da li je navedena selekcija u potpunosti izgubljena kada je u pitanju srpski reprezentativni fudbal.

Pre tačno meseca dana "orlići" su na startu kvalifikacionog ciklusa savladali reprezentaciju Azerbejdžana rezultatom 2:0 i put Ostrva su krenuli sa jasnim ciljem da se nadigravaju i pokušaju da ostvare što pozitivniji rezultat.

Počelo je kako se poželeti moglo. Vladimir Lučić je sjajnim pogotkom doveo "orliće" do prednosti, da bi nakon samo deset minuta igre Englezi uspeli da stignu do poravnanja nakon kardinalne greške golmana Veljka Ilića.

Nakon primljenog pogotka igra mlade srpske reprezentacije u potpunosti se raspala. Odbrana kao da nije ni postojala, a domaćin je ulazio u prilike, narodski rečeno "kada i kako god je hteo", a delovalo je da su momci u crvenoj sportskoj opremi u najmanju ruku nemoćni da pruže bilo kakav otpor rivalu.

 

 

Ono što posebno upada u oči jeste i činjenica da selektor Dušan Đorđević svojim izmenama ne samo da nije uspeo ništa da promeni u izgledu našeg nacionalnog tima, već se činilo da momci koji sa klupe ulaze na teren to čine kao da se nalaze pred streljačkim vodom, mada ruku na srce Englezi su pred "orličima" tako i delovali.

Svakako je i pre same utakmice svima bilo jasno da Engleska ima daleko kvalitetniji tim, ali je "gordon albion" sinoć delovao kao da su naši momci naleteli na seniorski sastav ostrvske reprezentacije i to sa svim njenim zvezdama.

Od same blamaže koja je doživljena, mnogo više boli indolentnost igrača, jer ukoliko kvalitetom ne možeš da se suprostaviš rivalu, srce i želja te mogu pokrenuti da daš i mnogo više, u odnosu na ono što realno možeš. Svega toga u Notingemu nije bilo, a sramota zbog "devet lakih komada" ostaće večita.

Ukoliko je nakome, nakon svega navedenog uopšte i važno, "očerupani orlići" svoj naredni susret igraju u ponedeljak 16. oktobra kada će gostovati selekciji Severne Irske.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading