SVETSKO PRVENSTVO U TRI DRŽAVE? Ovo su ZEMLJE koje ŽELE organizaciju Mundijala 2034. godine!

Autor:

Sport

11.10.2023

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ranije je odlučeno da će se Svetsko prvenstvo 2030. godine održati u Urugvaju, Paragvaju, Argentini, Španiji, Portugalu i Maroku.

SVETSKO PRVENSTVO U TRI DRŽAVE? Ovo su ZEMLJE koje ŽELE organizaciju Mundijala 2034. godine!

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi

Predsednik Fudbalskog saveza Indonezije (PSSI) Erik Tohir izjavio je danas da njegova zemlja želi da zajedno sa Australijom, Malezijom i Singapurom bude organizator Svetskog prvenstva 2034. godine.

Predstavnici Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) pozvali su prošle nedelje predstavnike Azije i Okeanije da se kandiduju za organizaciju Mundijala 2034. godine.

- Razgovaramo o kandidaturi s Australijom. Posetio sam Maleziju i Singapur, a obe zemlje su izrazile interesovanje da se priključe Indoneziji i Australiji - rekao je Tohir za "Sidnej morning herald".

Republika

Foto: Ap photo

Erik Tohir

FIFA je nedavno objavila da će Šampionat sveta 2030. biti odigran u: Urugvaju, Paragvaju, Argentini, Španiji, Portugaliji i Maroku.

Čelnici Svetske krovne organizacije su saopštili da je 31. oktobar poslednji rok za podnošenje kandidatura za organizaciju Mundijala 2034. godine.

Podsetimo, Prvenstvo sveta 2022. je održano u Kataru, a domaćini Mundijala 2026. biće Kanada, SAD i Meksiko. Fudbalski savez Saudijske Arabije je nedavno izrazio želju da organizuje SP 2034.

- Prilično dobro stojimo. Mislim da će FIFA da uzme u obzir da je područje Bliskog istoka bilo domaćin SP prošle godine. Japan i Južna Koreja su već organizovali Mundijal 2002. Siguran sam da će FIFA želeti da druge zemlje budu domaćini - istakao je Tohir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading