VELEOBRT: Aleksandar Stanojević OSTAJE trener Konjaspora!

Autor:

Sport

10.10.2023

22:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Demantovali su pisanja turskih medija iz kluba.

VELEOBRT: Aleksandar Stanojević OSTAJE trener Konjaspora!

Foto: Twitter/@konyaspor

Srpski trener Aleksandar Stanojević ostaje trener Konjaspora, potvrdili su čelnici kluba iz Turske.

- Vesti koje su se pojavile u našim i inostranim medijima, da je Aleksandar Stanojević smenjen posle utakmice sa Hatajom, nisu istinite. Želimo da obavestimo javnost da ne uzima u obzir glasine sa drugih mesta, izuzev onih koje saopštava klub. Naš tim će ponovo biti na okupu 12. oktobra pod komandom trenera Aleksandra Stanojevića i počeće pripreme za duel sa Pendiksporom - rečeno je iz Konjaspora.

Posle osam odigranih kola u turskoj Superligi, Konja ima samo dve pobede i tri remija, uz tri poraza.

Sa devet bodova nalazi se na 14. mestu na tabeli, tik iznad zone ispadanja.

Izabranici Aleksandra Stanojevića izgubili su u tri od poslednja četiri meča, ali i pored ovoga srpski trener i dalje uživa poverenje čelnika Konjaspora.

Podsetimo, Aleksandar Stanojević  je 16. aprila 2010. imenovan za novog trenera Partizana, nasledivši na tom mestu Gorana Stevanovića koji je prethodno podneo ostavku. Uspeo je da nadoknadi bodovni minus u odnosu na Crvenu zvezdu i osvoji titulu šampiona Srbije na kraju sezone 2009/10. Stanojević je potom u kvalifikacijama za LŠ eliminisao Pjunik, Helsinki i Anderleht, čime je uveo Partizan u grupnu fazu Lige šampiona i postao prvi srpski trener kojem je to pošlo za rukom. U grupi sa Arsenalom, Šahtjorom i Bragom, Partizan je zauzeo poslednje mesto sa svih šest poraza.

Republika

Foto: Twitter/@konyaspor

Aleksandar Stanojević

 

Drugi mandat u Partizanu došao je deceniju kasnije a trajao je od 2020. do 2022. godine.

Sa klubom iz Humske je uspeo da se plasira u premijerno izdanje evropskog klupskog takmičenja Ligu konferencije, pobedom u plej-ofu protiv portugalske ekipe Santa Klara (sezona 2021/22). U prvom delu sezone 2021/2022 Stanojević je vodio tim koji je postigao najbolji rezultat u prvenstvu Srbije u istoriji kluba sa 19 pobeda i 2 remija bez poraza, stigao do prvog mesta u prvenstvu Srbije, sa najviše postignutih (57) i najmanje primljenih golova (6) i 5 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu. U Ligi konferencije Partizan je zauzeo drugo mesto u grupi i plasirao se u šesnaestinu finala takmičenja. Stanojević ipak ne uspeva da dođe do titule šampiona Srbije sa Partizanom, tako da napušta klub na kraju sezone.

Nakon ovoga Stanojević preuzima Konjaspor, a na toj funkciji će ostati i dalje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading