DOSTA JE BILO: Došlo je vreme da se jedna velika karijera okonča - fudbaler Reala i zvanično "okačio kopačke o klin"!

Autor:

Sport

10.10.2023

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brojni fudbalski fanovi u svetu, ostaće zatečeni ovom odlukom.

DOSTA JE BILO: Došlo je vreme da se jedna velika karijera okonča - fudbaler Reala i zvanično "okačio kopačke o klin"!

Foto: Tanjug/AP

Sa svega 16 godina pojavio se na fudbalskom terenu i vrlo brzo je svojim umećem očarao planetu.

Pet sezona Eden Azar je bio član francuskog Lila, a zatim je njegova karijera krenula uzlaznom linijom u dresu londonskog Čelsija iz kojeg je nakon punih sedam sezona za sumu od 89 miliona funti prešao u redove "kraljevskog kluba". 

I pored činjenice da je u dresu madridskog Reala zabeležio svega 54 nastupa, njegovo ime ostaće upisano kao osvajača dva šampionska pehara. Lige šampiona, Svetskog klupskog šampionata i Superkupa Evrope, kao i španskog Superkupa, a sada je odlučio da u 32. godini života "okači kopačke o klin".

Tim povodom belgijski fudbaler je izjavio:

- Ostvario sam svoj san: da igram i zabavljam se na terenima širom Evrope i sveta. Tokom karijere sam upoznao sjajne ljude, menadžere, trenere, saigrače i posebno bih želeo da se zahvalim klubovima kroz koje sam prošao: Lilu, Čelsiju i Real Madridu. Još jednom hvala i reprezentaciji Belgije.

Foto: Tanjug/AP

Najbolje partije pružao je u dresu "plavaca"

 

Da podsetimo, pored brojnih klupskih trofeja, Azar je zabeležio i 126 nastupa u dresu belgijskog nacionalnog tima i tom prilikom je postigao 33 pogotka. Sa reprezentacijom Belgije je zauzeo i treću poziciju na Svetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading