NE TREBAJU MI FUDBALERI, VEĆ RATNICI: Selektor Stojković se obratio naciji uoči odlučujućih mečeva za EURO!

Autor:

Sport

09.10.2023

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor reprezentacije Srbije e obraća javnosti.

NE TREBAJU MI FUDBALERI, VEĆ RATNICI: Selektor Stojković se obratio naciji uoči odlučujućih mečeva za EURO!

Foto: Tanjug.rs

Selektor Dragan Stojković obraća se javnosti na konferenciji za medije uoči predstojećih kvalifikacionih mečeva protiv Mađarske u Budimpšeti (14. oktobra) i Crne Gore tri dana kasnije.

Svakako najvažnije pitanje vezano je za nastupe Dušana Vlahovića koji usled povrede neće moći da se odazove pozivu pod nacionanu zastavu:

- Vlahović je otpao sa liste, jer ima bolove u donjem delu leđa. Imali smo tu informaciju još prošle nedelje, bio sam u kontaktu sa njim, onda i naš doktor sa njihovim doktorom i njime lično, tako da on neće biti na spisku.

Ne tako davno, ključni čovek u remiju u Razgradu bio je Darko Lazović, kojeg sada nema na spisku reprezentativaca:

- On ima nekih problema sa povredom, u poslednje vreme je počeo da igra, slažem se da je postigao bitan gol u Bugarskoj, ali ima i drugih igrača koji konkurišu za tim, tu je i Gaćinović, još neki igrači, neko mora da sačeka drugu priliku. Cenim njegove kvalitete, on je zahvalan i iskusan igrač, što ne znači da u sledećem sazivu neće biti sa nama, ovog trenutka je takva odluka.

 

 

Stojković se osvrnuo i na rezultate koji su ostvareni u prethodnom periodu:

- Nisam ni ja zadovoljan sa mnogim stvarima, ali ne dajem sebi pravo da javno kritikujem. Cilj je da se Srbija nađe na Evropskom prvenstvu, to je prioritet, učinićemo sve, iako ne mislim da je tako alarmantna situacija, nemojmo da donosimo prerano neke zaključke, sačekajmo kraj, pa ćemo da podvučemo crtu. Ja ću biti tu da odgovorim na svako pitanje.

Slede verovatno i ključni dueli protiv Mađarske i Crne Gore:

- Ulazimo u finale ovih kvalifikacija i od neverovatne važnosti su ove dve utakmice i poslednja protiv Bugarske. Moramo da damo gas do kraja i da pokažemo da nam je mesto na EURO. Sve od nas zavisi, mi odlučujemo o svojoj sudbini.

Otkrio je selektor i očekivanja pred duel u Budimpešti:

- Ovo je po prvi put od kako sam selektor, da meni ne trebaju fudbaleri, već mi trebaju ratnici. Ne ratnici u smislu da ratuju, već u mentalnom smislu. Ići ćemo na pobedu obe utakmice. Ne idemo na ekskurziju u Budimpeštu, iako je to mnogo lep grad, jedan od najlepših u Evropi. Želimo revanš za poraz u Beogradu, gde mislim da ga nismo zaslužili. Ne idamo da bismo se slikali ili kačili neke lepe slike iz Budimpešte.

Šta je potrebno Srbiji da stigne do toliko željenog plasmana na EURO?

- Mi treba da osvojimo dovoljan broj bodova da se plasiramo dalje. Videćemo na kraju da li smo zaslužili jedan, tri ili nula bodova. Mi respektujemo Mađare, ali više respektujemo sebe.Danas igrači dolaze, trening će biti laganiji, a ono što nas nas čeka je pravi i studiozni rad, to je već od sutra, i pre podne i popodne.

Na kraju je selektor optimistično poručio:

- Ja ću odvesti reprezentaciju na EURO. Osećam se daleko motivisanije nego pre mesec dana. Iako to možda mnoge ne interesuje. Želim pun stadion, atmosferu, gde će i ti ljudi da te ponesu, da imaš razlog zašto igraš i zbog koga. Mi to nismo imali, krivicom nas, nekog drugog, to je nebitno. Ali radujem se tih 70.000 koji nas čekaju u Budimpešti. Ali sam daleko motivisaniji, to se i da primetiti na meni - zaključio je selektor Dragan Stojković.

Da podsetimo, reprezentacija Srbije 14. oktobra igra protiv Mađarske u Budimpešti, a tri dana kasnije sledi duel protiv Crne Gore na najvećem srpskom stadionu.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading