RADNIČKI 1923 ĆE SE IZVUĆI?! Za propust kao protiv Crvene zvezde se obično gleda kroz prste

Autor:

Sport

09.10.2023

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kragujevčanima verovatno neće oduzimati bodove, već će samo proći sa novčanom kaznom.

RADNIČKI 1923 ĆE SE IZVUĆI?! Za propust kao protiv Crvene zvezde se obično gleda kroz prste

Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički 1923 u Kragujevcu sa 4:3 u 11. kolu Superlige, ali će taj susret po svoj prilici biti registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist crveno-belih. Podsetimo, trener domaćina Feđa Dudić je napravio četvorostruku promenu i između ostalih na teren poslao Miloša Vidovića. Međutim, on se uopšte nije nalazio u protokolu meča.

Zbog toga će nadležni organi verovatno preinačiti konačan ishod, tačnije samo gol-razliku. Međutim, postavlja se pitanje da li će Radnički 1923 snositi još neke kosekvence? Ako je suditi na osnovu sličnih administrativnih propusta koji su za posledicu imali službeni rezultat, ne.

Naime, ne tako davno su se slične situacije desile čak četiri puta, a tri su procesuirana pred organima Fudbalskog saveza Srbije i Zajednice klubova Super i Prve lige. U tim slučajevima prstupnicima nisu oduzimani bodovi, što bi za Kragujevčane moglo da bude značajno imajući u vidu da im ionako visi opstanak u Superligi.

Podsetimo, Voždovac je avgusta 2016. izgubio utakmicu sa Spartakom zbog "slučaja Filip Stuparević" jer najmlađi debitant srpskog fudbala nije mogao na teren kao igrač mlađi od 16 godina. "Zmajevi" su sa 3:0 izgubili dobijen meč, a kažnjeni su ukupno sa 455.000 dinara.

Republika

Foto: Starport

 

 

Ipak, šampion ovakvih propusta je uveliko ugašeni Proleter iz Novog Sada i to u oba navrata protiv niškog Radničkog. Novosađani su u jesen 2020. izvršili šest izmena na Čairu, a osim 3:0 za domaćina kazna je glasila i 100.000 dinara manje u kasi. Proleter je falsifikovao i dokumentaciju sa lekarskih pregleda decembra 2021. Posle žalbe Radničkog meč sa Novosađanima registrovan je rezultatom 0:3, iako su bodovi na terenu pripali domaćem timu (2:0).

Foto: Public/ Srđan Stevanovic

Dušan Vlahović

S druge strane, Partizan je za dlaku izbegao kaznu. Bilo je to novembra 2016. kada su crno-beli gostovali Vojvodini, ali je srećom po Beograđane delegat pre susreta utvrdio da Dušan Vlahović nema specijalnu dozvolu lekara, iako su crno-beli hteli da ga upišu u protokol. Da jesu, desilo bi im se isto što i Kragujevčanima protiv Zvezde, ali njih niko nije na vreme iskontrolisao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Surbatovic

09.10.2023 11:57

KAD JE MEZIMICA U PITANJU SVE JE MOGUCE ! GDE JE ONA TU JE MULJANJE.