NA MARAKANI VEĆ SLAVE! Zvezda DOBIJA Radnički 3:0! Bizarna GREŠKA koštaće Kragujevčane!

Autor:

Sport

08.10.2023

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli će slaviti za "zelenim stolom".

NA MARAKANI VEĆ SLAVE! Zvezda DOBIJA Radnički 3:0! Bizarna GREŠKA koštaće Kragujevčane!

Foto: Starsport

Iako je Crvena zvezda savladala Radnički 1923 u Kragujevcu rezultatom 4:3, branilac titule će dobiti ovu utakmicu službenim rezultatom 3:0!

Razlog tome je nesvakidašnja situacija koja se dogodila na početku drugog poluvremena, kada je trener domaćina Feđa Dudić napravio četvorostruku promenu i na teren poslao Miloša Vidovića.

Iskusni defanzivac preuzeo je i kapitensku traku, ali je ekspresnom reakcijom s klupe Zvezde, primećeno da ovaj fudbaler nije u zvaničnom protokolu utakmice. Odmah je reagovao sudija Novak Simović iz Lovćenca i udaljio istog igrača sa terena, a Kragujevčane zbog ovog propusta čeka gubitak meča službenim rezultatom - 0:3!

Naime, prema Proopoznicijama i članu 61. Pravilnika, ukoliko oštećeni klub (u ovom slučaju Crvena zvezda) podnese žalbu, donosi se odluka "par forfe" (3:0) kada je:

1. Protivnički klub nastupio sa igračem koji nije za njega registrovan

Ili...

7. Nastupio sa pravilno registrovanim igračem, koji nije upisan u zapinsik pre početka utakmice.

Foto: Republika

 

Dakle, nema sumnje da je Zvezda dobila ovu utakmicu, ali ne postignutim rezultatom na terenu (4:2), već službenim 3:0. Ostaje samo da se ozvaniči ovakva odluka od strane disciplinskih organa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading