NA TO SE ČEKALO OSAM GODINA! Martineli SRUŠIO šampiona! Artetin ČAS učitelju! (VIDEO)

Autor:

Sport

08.10.2023

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Arsenala savladali su večeras Mančester Siti u derbiju 8. kola Premijer lige 1:0 (0:0) i upisali prvi trijumf u ligi posle osam godina protiv aktuelnog šampiona.

NA TO SE ČEKALO OSAM GODINA! Martineli SRUŠIO šampiona! Artetin ČAS učitelju! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Gol vredan pobede postigao je Gabrijel Martineli u 86. minutu, za prvu radost domaćih posle trogodišnjeg posta u svim takmičenjima protiv "građana". Istovremeno, konačno je Mikel Arteta kao menadžer tima iz Londona uspeo da nadmudri dugogodišnjeg učitelja Pepa Gvardiola i odnese trijumf protiv nekadašnjeg mentora.

Siti je, ipak, bolje ušao u meč, i već u prvih desetak minuta viđene su dve odlične prilike. Najpre je Gvardiol u šestom minutu natrčao na odbijenu loptu i gađao gol, ali su defanzici Sitija izbili loptu sa linije.

U istom minutu, Nejtan Ake je bio u odličnoj šansi, ali je iz blizine prebacio gol.

To je ujedno i bilo najviše od uzbuđenja u prvih 45 minuta, bar kada je reč o ozbiljnim prilikama, te se na pauzu otišlo mirnih mreža. Nije ni u nastavku bilo previše uzbuđenja.

Daleko agresivniji je bio Arsenal u nastavku, što su n a kraju "Tobdžije" uspele da krunišu u 86. minutu.

Foto: Tanjug/AP

 

Kai Haverc je poslao loptu do Gabrijela Martinelija, Brazilac se namestio i odmah šutirao sa ivice šesnaesterca, lopta je pogodila Akea, promenila smer i prevarila Edersona, završivši iza njegovih leđa.

Arsenal se na vrhu tabele izjednačio sa gradskim rivalom Totenhemom sa po 20 bodova, dok je Siti treći sa 17.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading