GOTOVO: Zvezdi tri boda protiv Jang Bojsa!

Autor:

Sport

04.10.2023

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliko slavlje među crveno-belima.

GOTOVO: Zvezdi tri boda protiv Jang Bojsa!

Foto: FK Crvena zvezda

Omladinci Crvene zvezde

Omladinci Crvene zvezde pobedili su kao domaćini Jang Bojs rezultatom 2:1 (0:0), u drugom kolu G grupe Omladinske Lige šampiona.

Crveno-beli su do trijumfa na Krovu došli u završnici meča.

Mrežu "mladih momaka" načeo je Novak Gojkov u 73. minutu, a pobedu srpskog predstavnika potvrdio je Jovan Mijatović pogotkom u 86. minutu.

Na kraju je samo Hugo Para u 90. minutu uspeo da ublaži poraz gostiju.

Izabranici Nenada Milijaša su sjajno otvorili utakmicu i već u drugo minutu mogli da dođu do prednosti preko Nedeljkovića čiji je udarac ukrotio Bajrami. Odličnu šansu za crveno-bele videli smo nakon prekida u osmom minutu, kada je Vukičević spustio loptu za Milosavljevića, čiji je udarac izblokiran, dok je na pravom mestu bio Mijatović, koji je šutirao sa ivice peterca, ali nedovoljno snažno da savlada golmana Jang Bojsa.  Prelepu kontru su izveli omladinci Zvezde u 15. minutu, kada je Cvetković proigrao Mijatovića, koji je prosledio pas u dubinu za Nedeljkovića, ali je nažalost njegov udarac "slabijom" nogom, nakon "lažnjaka" izblokiran.

Zatresla se i prečka Draškićevog gola u 20. minutu kada je Bomo gađao sa ivice kaznenog prostora, ali nije to obeshrabrilo fudbalere našeg tima koji su nastavili da napadaju. Do kraja poluvremena je ponovo Mijatović bio u centru pažnje koji se lavovski borio sa štoperima gostiju koji su isključivo uz prekršaje mogli da ga zaustave, ali su  Jang Bojsi u 45. minutu imali izglednu priliku, kada je kapiten Vukičević sa gol linije uspeo da interveniše.

Odmah na startu drugog poluvremena su izabranici Nenada Milijaša stvorili novu priliku, te je u 48. minutu Nedeljković pronašao Maksimovića, koji je zatresao spoljni deo mreže. Sjajno je u 55. minutu Petrović oprobao svoj udarac sa dvadesetak metara levom nogom, kada je krajnjim naporima Bajrami sačuvao svoju mrežu. Usledio je korner, koji je izveo momak rođen 2006. godine, dok je Milosavljević bio najviši u skoku, a lopta završila preko gola. Igrao se 61. minut kada je maestralno Šljivić popularnom štiklom odložio loptu za Maksimovića, koji je silovito šutirao sa distance, ali je prečka bila saveznik Jang Bojsu.

Visio je gol u vazduhu, a onda je usledila najlepša akcija na meču i pogodak Novaka Gojkova u 74. minutu. Tada su kombinovali Maksimović, Mijatović i Nedeljković, koji je hirurški preciznim pasom pronašao Gojkova na drugoj stativi, a potonji zakucao loptu u praznu mrežu. Gotovo identična akcija veđena je samo minut kasnije, jedina razlika bila je u tome što je Maksimović šutirao sa desetak metara, ali preko gola.

Dokazao je Mijatović koliko je ubitačan u 86. minutu kada je Oguvidea "odneo" i pokupio loptu, a zatim i obišao Bajramija, te rutinski pogodio mrežu rivala, koji je počasni pogodak postigao u nadoknadi vremena preko Pare čime je postavljen konačan rezultat.

Standings provided by Sofascore

Podsetimo, oba tima su u ovaj meč ušla bez bodova, pošto su u prvom kolu crveno-beli poraženi od Mančester sitija (5:2), dok su Švajcaraci izgubili od Lajpciga (1:3).

Sa druge strane, Lajpcig i Siti su u Nemačkoj odigrali nerešeno 1:1, pa sada Zvezda zauzima treće mesto na tabeli sa bodom manje od njih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading