PRVI PUT U ISTORIJI: Sada i definitivno, Mundijal u fudbalu igraće se istovremeno NA TRI KONTINENTA!

Autor:

Sport

04.10.2023

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova vest stiže povodom stogodišnjice prvog Svetskog prvenstva koje je održano u Montevideu, u Urugvaju 1930. godine.

PRVI PUT U ISTORIJI: Sada i definitivno, Mundijal u fudbalu igraće se istovremeno NA TRI KONTINENTA!

Foto: Tanjug/AP

Mundijalski pehar

Svetsko prvenstvo u fudbalu 2030. godine biće istorijsko, pošto će se prvi put od kako se igra ovo takmičenje održati na tri različita kontinenta, a u pitanju su Afrika, Evropa i Južna Amerika.

Maroko, Španija i Portugal izabrani za domaćine Mundijala, s tim da će prve tri utakmice biti odigrane u Urugvaju, Argentini i Paragvaju. Ova vest stiže povodom stogodišnjice prvog Svetskog prvenstva koje je održano u Montevideu, u Urugvaju 1930. godine.

- Verujemo u velike stvari. Svetsko prvenstvo 2030. godine biće održano tamo gde je sve i počelo. Urugvaj, Argentina i Paragvaj biće domaćini prvih mečeva Mundijala - objavio je Aleharndo Dominges, predsednik Južnoameričke fudbalske konfederacije (CONMEBOL).

Podsećamo da su Argentina, Urugvaj, Čile i Paragvaj podneli kandidaturu za organizaciju čitavog Svetskog prvenstva 2030, međutim, došlo se do komprominsnog rešenja.

Ovo će biti prvi put da se Svetsko prvenstvo održava u šest zemalja, a nakon uvodnih utakmica turnir se nastavlja u Maroku, Španiji i Portugalu. Maroko će prvi put biti domaćin Svetskog prvenstva, posle neuspešnih pokušaja 1994, 1998, 2006, 2010. i 2026. godine. Ova zemlja, zajedno sa dugogodišnjim fudbalskim moćnicima Španijom i Portugalom, pružiće nezaboravno iskustvo ljubiteljima fudbala širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading