ALBANCI ZARATILI ZBOG FUDBALERA ROĐENIH U SRBIJI: Izdaju ne mogu da oproste

Autor:

Sport

03.10.2023

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na pomolu treći preletač iz Prištine u Tiranu.

ALBANCI ZARATILI ZBOG FUDBALERA ROĐENIH U SRBIJI: Izdaju ne mogu da oproste

Foto: Tanjug/AP

Udario Albanac na Albanca! Fudbalske reprezentacije Albanije i lažne države Kosovo, koja igra UEFA i FIFA takmičenja sa domaćim terenom na prostoru južne srpske pokrajine Kosovo i Metohija, našle su se u klinču i to zbog fudbalera rođenih u Srbiji.

Mirlin Daku rođen je u Gnjilanu 1998. godine a Arbnor Muja u Kosovskoj Mitrovici iste godine, a osim što su rođeni na prostoru Srbije i vršnjaci su, njima je zajedničko i to što igraju za reprezentaciju Albanije, a ne za nepostojeću tvorevinu. Međutim, nije to izazvalo bes u Prištini, već to što su Albanci pikirali još jednog igrača lažne države Lumbarda Delova. Naime, Tirana želi u svojim redovima Delova iako je odigrao jedan meč za lažnu državu.

Foto: www.profimedia.rs

Arbnor Muja

- Delova je već igrao za našu reprezentaciju, neprihvatljivo je da ga zove drugi tim - poručio je Agim Ademi. čelnik samoproglašenog fudbalskog saveza sa kancelarijom u Prištini.

Republika

Foto: Ap photo

Agim Ddemi

S druge strane, Armando Duka, predsednik Fudbalskog saveza Albanije, odbacuje sve kritike, kaže da nisu na mestu i da igrači sami biraju za koju državu će igrati.

- Ne vidim u tome ništa sporno i negativno. Pitajte bilo koga sa Kosova odakle je, oni će vam reći: "Ja sam Albanac" - kazao je Duka.

 

Podsetimo, slična je priča je bila i sa Mujom Dakom, ali se oni nisu pokolebali. Obojica su igrali za mlađe selekcije lažne države, ali su na kraju ipak izabrali reprezentaciju Albanije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading