NOVI SKANDAL NA POMOLU: UEFA se suočava sa PROBLEMIMA!

Autor:

Sport

28.09.2023

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neće protiv Rusa..

NOVI SKANDAL NA POMOLU: UEFA se suočava sa PROBLEMIMA!

Foto: Tanjug

Evropska fudbalska unija (UEFA) napravila je  dva koraka ka delimičnoj reintegraciji Rusije u evropska fudbalska takmičenja uprkos ratu u Ukrajini koji je u toku, prenosi AP.

UEFA je odlučila da vrati ruske timove do 17 godina ove sezone. Ovo predstavlja ublažavanje opšte zabrane ruskim nacionalnim i klupskim timovima da igraju na međunarodnim takmičenjima od početka rata u Ukrajini u februaru prošle godine.

Međutim, ova odluka izazvala je oprečna mišljenja.

Prvi koji su se bunili su naravno Ukrajinci, koji ne žele da igraju pšrotiv Rusa ni u jednoj kategoriji, pa makar to bili i omladinci.

Republika

Foto: Tanjug/AP

UEFA

 

Nisu Ukrajinci jedini koji su revoltirani. Svoje nezadovoljstvo izrazio je i fudbalski savez Poljske, tačnije njihov predsednik Cesari Kuleša.

- Bio sam iznenađen saopštenjem UEFA posle sastanka izvršnog komiteta. Ako ruskim selekcijama bude bilo dozvoljeno da se takmiče, naše selekcije neće igrati protiv njih. To je jedino ispravno rešenje - poručio je prvi čovek poljskog fudbala.

Iz Niona su saopštili da su "svesni da deca ne bi trebalo da budu kažnjena za postupke čija je odgovornost isključivo na odraslima i da su čvrsto uvereni da fudbal nikada ne treba da odustane od slanja poruka mira i nade".

Ostaje da se vidi kako će na ovu odluku uticati evidentni pritisci sa svih strana i hoće li UEFA na kraju morati da pravi kompromise.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading