ŠOK-OTKRIĆE "GENIJA": Hteli su da me UHAPSE ZBOG ZVEZDE, krio sam se u vikendici u Grockoj! Beograd oduvek bliži od Splita!

Autor:

Sport

02.10.2023

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Savićević evocirao uspomene na prelazak iz matične Budućnosti na Marakanu.

ŠOK-OTKRIĆE "GENIJA": Hteli su da me UHAPSE ZBOG ZVEZDE, krio sam se u vikendici u Grockoj! Beograd oduvek bliži od Splita!

Foto: Starsport

Dejan Savićević, jedan od najboljih fudbalera koji je terao loptu na ovim našim prostorima, evocirao je uspomene na prelazak u Crvenu zvezdu iz matične Budućnosti, odnosno problemima koji su potom nastali. 

Aktuelni predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore u tom periodu imao je brojne ponude, između ostalih i Partizana, hrvatskih klubova...

Zapravo jedan klub, jer se Dinamo nikad nije interesovao, i to mi je bilo čudno. Nažalost, Ćiro je umro, a nikad ga nisam pitao kako je moguće da je samo Dinamo ostao nem na moje fudbalske čarolije. Hajduk je nudio bar 30 odsto više od Zvezde i Partizana. Bukvalno sam mogao da rešim egzistenciju i budem miran do kraja života. Ipak, Beograd mi je u svakom smislu reči bio bliži od Splita, nijednog trenutka nisam imao dilemu. Zbližio sam se s Nastadinom Begovićem, koji je rodom iz Kosića u okolini Podgorice i često je sa svojom majkom dolazio u našu kuću, donosio nam poklone, postao veliki prijatelj naše familije. Ne bih imao obraza da ga prevarim i pogazim reč koju sam dao njemu i kompletnom rukovodstvu Crvene zvezde - otkrio je legendarni Dejo i nastavio:

- Interesovanje Crvene zvezde počelo je još u zimu 1986. godine. U trku se kasnije uključio i Partizan, koji je nudio približno iste uslove, ali je išao na kartu tatine ljubavi prema crno-beloj boji. Vlada je bio partizanovac, dok su moje simpatije od malih nogu bile vezane za Crvenu zvezdu. Na kraju su ga politički stisli i morali smo da odemo u Beograd na razgovore s Partizanom. Znate kakva su vremena bila, nisi smeo da se zameriš partiji i komitetu. Otišli smo reda radi, čisto da ispoštujemo formu i da tatu ne dovedemo u nezgodan položaj. Sastanak je organizovan u stanu generala Lončara, koji je živeo u zgradi prekoputa stadiona u Humskoj. Bili su tu Zečević, Bjeković i Gajica Đurović, rekao sam im da sam dao reč Zvezdi i da je to za mene zakon.

Nedugo zatim nastali su problemi.

Prelazni rok je počinjao 20. juna, a oni su mi pet dana pre toga uručili poziv za vojsku. U to vreme si morao lično da se pojaviš u prostorijama Saveza da bi potpisao ugovor i pokušali su na sve načine da me dovedu u bezizlaznu situaciju. Zato smo Pančev i ja potpisali bukvalno u minut posle ponoći 20. juna. Uspeo sam da pomerim vojsku sa 15. na 17. jun i tri dana se krio kod Bege u vikendici u Grockoj. Kad smo ušli u zgradu Fudbalskog saveza Beograda, morali smo stepenicama do trećeg sprata, jer Cvele ništa nije prepuštao slučaju. Rekao je nikako liftom, šta ako se zaglavi? Dole u Deligradskoj već su stajala vozila vojne policije, sve je bilo spremno za naše hapšenje. Ali ja sam 20. juna, tačno u zakazano vreme, bio ispred kapije kasarne na Topčideru - otkrio je popularni "Genije" u emisiji "Mojih top 11".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading