BRANKO BOŠKOVIĆ O IDOLIMA: Glancao sam kopačke Dejana Savićevića, kao da mi je ikonu poklonio!

Autor:

Sport

22.09.2023

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U njima sam igrao samo utakmice, nisam hteo da ih lomim na treninzima, kaže miljenik "delija".

BRANKO BOŠKOVIĆ O IDOLIMA: Glancao sam kopačke Dejana Savićevića, kao da mi je ikonu poklonio!

Foto: prinskrin

Brojne fudbalske legende prošle su kroz Fudbalski klub Crvena zvezda, a jedna od najvećih svakako je Dejan Savićević. Njegove majstorije na terenu do današnjeg dana prepričavaju fudbalski romantici, a bio je idol i brojnim naslednicima u crveno-belom dresu. Jedan od njih je Branko Bošković, takođe miljenik Zvezdinih navijača. Bošković je na Marakani proveo četiri sezone i potom se preselio u PSŽ, da bi nakon toga u dva navrata nosio dres bečkog Rapida. Savićević je, prethodno, u austrijskom velikanu ostavio dubok trag, dok su se putevi dvojice asova ukrstili upravo u Zvezdi 1999. godine uoči NATO bombardovanja.

Foto: Starsport

LEGENDA: Savićević

- Okrenuo sam Dejana Savićevića kada je trebalo da pređem u Rapid iz Beča, da se informišem o klubu. Rekao mi je: Kazao bi sve najbolje o tebi i da me nisi zvao. Kakva je liga? Bole, zamaneš im i po dvojica odlete, i smeje se. Tada mi je sve bilo jasno. Takođe, rekao mi je da je mnogo hladno, smrzavanje. Bio mi je idol. Gledao sam ga još dok sam bio u Crnoj Gori. Svi su pričali o Dejanu tada. Tada je igrao, ma rasturao je na terenu.  Nisam verovao da se čovek vratio u Zvezdu iz Milana, da sedimo tada i treniramo sa njim. Još kada mi je poklonio "loto" kopačke, glancao sam ih kao da mi je ikonu poklonio. U njima sam igrao samo utakmice, nisam hteo da ih lomim na treninzima. Da li nosimo isti broj kopački? Ma, nosio bi ih čak i da su bile broj 46 - otkrio je Bošković u razgovoru za " MerkurXtip".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading