DEVOJKE, VI STE PONOS SRBIJE: Naše fudbalerke oduševile sa dve pobede u Ligi nacija

Autor:

Sport

27.09.2023

15:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Presrećna sam i prezadovoljna, kaže potpredsednica Fudbalskog saveza Srbije Sandra Sremčević.

DEVOJKE, VI STE PONOS SRBIJE: Naše fudbalerke oduševile sa dve pobede u Ligi nacija

Foto: FSS

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila je fantastičan start u Ligi nacija. Posle dva kola i dve pobede protiv Ukrajine (2:1) i Grčke (4:0) izabranice selektora Dragiše Zečevića nalaze se na prvom mestu naše grupe sa dobrim izgledima da izbore plasman u elitnu rundu evropskog fudbala.

O ženskom fudbalu se priča u Srbiji, tome u prilog i dobra poseta i fenomenalan ambijent u Sportskom centru u meču sa Grčkom. Mnogo razloga za zadovoljstvo ljudi koji vode brigu o reprezentaciji i ženskom fudbalu u državi, pre svih prve žene potpredsednice Fudbalskog saveza Srbije, Sandre Sremčević. Čestitke za dobar start i pažnju koju su devojke privukle svojim sjajnim igrama u dresu Srbije.

Republika

Foto: FSS

 

- Ja sam presrećna i prezadovoljna celom slikom. Sve je bilo kako se samo poželeti može u meču sa Grčkom. Prva utakmica u Poljskoj protiv Ukrajine donela je malo neizvesnosti, bilo je teže i komplikovanije doći do rezultata, jer je to bila praktično prva zvanična utakmica, ali već protiv Grčke sve je bilo dobro, lepo za oko, lepo za publiku i naravno za igračice i stručni štab - ne krije zadovoljstvo prva dama srpskog fudbala.

Raduje je ambijent na tribinama jer publika očigledno voli ženski fudbal.

- Fenomenalno, prijatno sam iznenađena, jako sam srećna zbog toga. I pored TV prenosa, videli ste, tribine su bile pune. Verujem da će  tako biti i u narednim susretima. Sa Poljskom smo sada izjednačeni na tabeli, očekuju nas veoma zanimlljivi mečevi sa njima - dodala je Sremčevićeva.

Jovana Damnjanović je na poslednjem meču postigla dva gola i tako obeležila svoj 50. nastup u dresu najdražih boja. Isti jubilej proslavila je i Dina Blagojević.

Foto: FSS

Dina Blagojević, Sandra Sremčević i Jovana Damnjanović

- Mi smo sada ustanovili to pravilo koje ćemo da praktikujemo, da za 50 ili 100 utakmica devojke dobijaju neku nagradu ili obeležje koje će im biti uspomena na tako vredan jubilej. Vidim da su i devojke bile presrećne - poručija je Sandra Sremčević koja će 26. septembar da pamti i kao potpredsednica FSS, ali i kao majka, jer je debi u najboljem nacionalnom timu zabeležila i njena ćerka Sofija, veoma talentovana igračica Crvene zvezde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading