SRBIJA NA EVROPSKOM PRVENSTVU: Fudbalska legenda ne želi još da veruje da "orlovi" lete u Nemačku

Autor:

Sport

12.09.2023

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne smemo potceniti ni jednog protivnika, svaka utakmica je za sebe, kaže najbolji fudbaler 20. veka.

SRBIJA NA EVROPSKOM PRVENSTVU: Fudbalska legenda ne želi još da veruje da "orlovi" lete u Nemačku

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Fudbaleri Srbije napravili su pobedom na gostovanju Litvaniji (3:1) veliki korak prema Evropskom prvenstvu 2024. godine u Nemačkoj. Pred izabranicima Dragana Stojkovića Piksija su još tri utakmice, protiv Mađarske u gostima, Crne Gore kod kuće i Bugarske takođe na domaćem terenu, pa bi "orlovi" trebalo baš da podbace pa da ne odvedu našu zemlju na kontinentalnu smotru posle 24 godine posta.

Međutim, poletanja u nebo ne sme da bude, već se mora ostati čvrsto na zemlji. To je Piksijevim izabranicima poručilo najbolje krilo sveta u 20. veku Dragan Džajić i to sa pozicije predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Republika

Foto: Starsport

Džaja i Piksi

- Ono što je najvažnije, a ja sam tako razmišljao, kad su počele kvalifikacije rekao sam da ne smemo potceniti ni jednog protivnika, ne smemo da verujemo da smo sigurni učesnici EP, jer je svaka utakmica za sebe. I ovaj je bila posebna, jer smo došli u situaciju da je bilo biti ili ne biti i sa te strane sve čestitke igračima i stručnom štabu. Pobeda ima i psihološki uticaj na igrače, donelo im samopouzdanje, posle onog poraza od Mađara - preneo je Džajine reči zvanični sajt FSS.

Ono što ga posebno raduje je činjenica da smo Litvancima dali tri gola posle prodora po levom krilu.

- Uvek sam bio mišljenja da golovi padaju kad su dobra krila i kad imate dobrog centrafora, tako sam ja shvatao fudbal, i u moje vreme se tako igralo. Svaka lopta koja je sa strane došla bila je šansa za našu reprezentaciju i to se pokazalo u ovom trenutku da je dobro. Naravno, mogli bi o tome da pričamo dugo, ali nema potrebe za to, nekad i ne možete da probijete po bokovima da bi došla lopta do centrafora... Ono što je najbitnije i najvažnije, to je da smo u ovom trenutku pobedili i da sad mirnije možemo da gledamo na nastavak kvalifikacija - dodao je Džajić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading