SRCE JE IZABRALO PRAVI PUT: Hrvati KUKAJU što je Ratkov odabrao "ORLOVE" pre "vatrenih"!

Autor:

Sport

23.08.2023

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bravo dečko...

SRCE JE IZABRALO PRAVI PUT: Hrvati KUKAJU što je Ratkov odabrao "ORLOVE" pre "vatrenih"!

Foto: Printscreen/www.youtube.com/fktscbackatopola

Petar Ratkov je bio tema prelaznog roka u Srbiji, nakon što je posle odlične sezone za TSC otišao u Salcburg u transferu vrednom četiri ipo miliona evra.

Retko se događa da neki igrač koji nije iz "večitih" rivala ode za ovoliku sumu novca.

Petar je počeo da rešeta od prvog trenutka i dolaska u Austriju, što je samo potvrdilo o kakvom se igraču radi.

Republika

Foto: ST/N. Mutić

Dragan Stojković

 

Zna to i selektor Dragan Stojković koji ga je uvrstio na spisak putnika za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ono što je interesantno u celoj priči je to da je Petru majka iz Hrvatske, tako da je imao pravo nastupa za obe selekcije, ali kod njega nije bilo dileme.

Pokušavali su selektor Zlatko Dalić i ljudi iz saveza da ubede Ratkova da igra za ekipu koja je finalista Lige nacija i treća na svetu, ali je srce očigledno presudilo.

Petar je rođen u Srbiji i dileme oko toga za koga će igrati s njegove strane nije bilo.

Ovaj momak ima samo 20 godina i predstavlja veliku budućnost srpskog fudbala.

A Hrvati ne mogu da se pomire sa činjenicom da su izgubili špica za budućnost.

- Čudo od deteta rodila je u Beogradu majka Hrvatica, pa preko nje ima i hrvatsko državljanstvo. Zato je HNS pratio Ratkova i pokušavao da ga nagovori da promeni "fudbalsku nacionalnost". Međutim, u tome nije uspeo i sada je jasno da će Ratkov igrati za Srbiju. Već je prihvatio Piksijev poziv za A reprezentaciju Srbije. Čim odigra nekoliko minuta za Srbiju u zvaničnom meču, priča će i zvanično biti završena - piše Index.hr.

Fudbalski savez Srbije radi fantastičan posao. Nakon što su ubedili Lazara Samardžića da igra za Srbiju, ostanak Ratkova pokazuje ozbiljnost u radu. Neće više niko otimati naše bisere, to vreme je prošlo.

Što se tiče mladog napadača, vreme je pred njim. Aleksandar Mitrović biće mu mentor, može mnogo da nauči i da Srbija dobije dominantnu silu za narednih 15 godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading