DRAMATIČAN SNIMAK SA SUROVIKINOVE LINIJE: Ruski tenk pogođen AMERIČKOM RAKETOM uleteo U REKU, u očajničkom pokušaju posade da UGASI VATRU (VIDEO)

Autor:

Svet

27.09.2023

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinsko ministarstvo odbrane Ministarstvo odbrane Ukrajine objavilo je snimak, snimljen dronom, koji pokazuje očajnički pokušaj posade ruskog tenka da ugasi požar koji je izbio u kupoli nakon što su tenk pogodili Ukrajinci.

DRAMATIČAN SNIMAK SA SUROVIKINOVE LINIJE: Ruski tenk pogođen AMERIČKOM RAKETOM uleteo U REKU, u očajničkom pokušaju posade da UGASI VATRU (VIDEO)

Foto: Printscreen Twitter @DefenceU

Prema ukrajinskim izvorima, tenk je uništen tokom bitke za selo Novopropovka, u okviru ukrajinske kontraofanzive u oblasti Robotin-Verbove, koja ima za cilj da probije odbrambenu liniju Surovikin i stigne do strateškog grada Tokmak.

Nakon što je pogođen (ukrajinski izvori govore o specijalnoj protivtenkovskoj mini, lansiranoj artiljerijom), kupola tenka je bila zahvaćena plamenom.

 

Slike pokazuju kako plamen izlazi direktno iz dva otvora iznad kupole koje koriste članovi posade za ulazak ili izlazak iz tenka.

 

Tenk ulazi u vodu, ali požar koji je izbio u kupoli nije ugašen.

Prema ukrajinskim izvorima, tenk je pogođen minom RAAM američke proizvodnje, koju su SAD isporučile ukrajinskoj vojsci. Ove mine se lansiraju upotrebom konvencionalne artiljerije i, kada se ispuste na ciljanu teritoriju, aktiviraju se nakon unapred određenog vremenskog intervala.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading