NIJE PRVI PUT! Bojkotovali su grobari i ranije derbi! Isto su ČINILE i delije, EVO kada se to DESILO!

Autor:

Sport

25.09.2023

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači Partizana dosledni u odluci da ne dođu na južnu tribinu.

NIJE PRVI PUT! Bojkotovali su grobari i ranije derbi! Isto su ČINILE i delije, EVO kada se to DESILO!

Foto: Starsport

Navijači Partizana

Tokom dana su grobari izdali saopštenje, u kome decidirano tvrde da iz protesta prema upravi kluba i očajnoj politici vođenja Partizana, neće doći na južnu tribinu u predstojećem 171. Večitom derbiju.

Tako će tribina koja je "zaštitni znak" navijača crno-belih ostati potpuno prazna na najvećoj svetkovini srpskog fudbala, što nas je nateralo da se podsetimo koliko puta su se najvatrenije pristalice Crvene zvezde i "parnog valjka" odlučile da "okrenu leđa" voljenom klubu.

Nije, naime, prvi put da grobari bojkotuju dolazak na Večiti derbi. Isto su učinili simpatizeri crno-belih i pre 18 godina, tačnije 15. oktobra 2005. na stadionu "Rajko Mitić" kada su odlučili da ne dođu i bodre svoj tim.

Foto: Starsport

 

Samo dve godine kasnije, 5. maja 2007. grobara nije bilo ni na Derbiju u Humskoj, a obe utakmice je Partizan izgubio!

Sa druge strane, Crvena zvezda nije imala podršku delija na stadionu večitog rivala, u meču od 23. aprila 2011, a razlog je bio dobro poznat. Derbi je održan na Veliku subotu, dok je odavno poznato da pristalice crveno-belih ne žele da prisustvuju utakmicama koje se održavaju na hrišćanski praznik.

Bio je to značajan derbi za Zvezdu, pošto je na pet kola pre kraja prvenstva i Partizan slavio golom Prinsa Tejga sa 1:0 i pobegao na tri boda, koji su mu doneli četvrtu tituli zaredom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading