FUDBALER ZORJE "UDARIO" PO LALATOVIĆU! Šokantne reči OTKRIVAJU pozadinu rastanka!

Autor:

Sport

22.09.2023

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekspresan rastanak srpskog stručnjaka s Ukrajincima dobio obrazloženje.

FUDBALER ZORJE "UDARIO" PO LALATOVIĆU! Šokantne reči OTKRIVAJU pozadinu rastanka!

Foto: printscreen/instagram

Nenad Lalatović

Samo dva meseca proveo je Nenad Lalatović na klupi Zorje iz Ukrajine.

U tom periodu, nekadašnji šef struke Crvene zvezde, Voždovca, Vojvodine, niškog i kragujevačkog Radničkog, novosadske Mladosti... sedam puta je sedeo na klupi ovog kluba.

Kada je reč o šampionatu Ukrajine, na pet mečeva osvojio je isto toliko bodova od mogućih 15, dok je u Evropi predvodio tim protiv Slavije iz Praga, od koje je takođe poražen. Bila je to kap u punoj čaši, te je srpski stručnjak dobio otkaz.

Njega je zbog toga, ali i mnogo čega drugog kritikovao i prvotimac ekipe, Bogdan Butko, koji je povređen od starta sezone i nije imao priliku da zaigra.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

 

- Iskren da budem, Lalatović nam nije doneo nikakav napredak, niti je nešto promenio. Sedeo sam, gledao utakmice i ništa mi nije bilo jasno šta igramo. Kada je Nenad došao, rekao nam je da želi da igra napadački fudbal i da je tako uvek i svugde igrao. Ali, to kod nas nije bio slučaj, jer je tražio da igramo sa petoricom odbrambenih fudbalera. Igračima ništa nije pokušao da objasni. Ni šta da rade, ni gde da se kreću - rekao je Butko.

Istovremeno je otkrio da se Nenad Lalatović nije bavio taktikom, kao i da se nije pojavljivao na treninzima.

- On je imao neku teoriju, ali ne i praksu. Nije bilo individualnog rada, nije se radilo na uigravanju linija. Ako želite da unesete nešto novo u tim, onda morate da igračima na treningu pokazujete gde da stoje i kako da se kreću. Pogotovo što se formacija kod njega promenila u odnosu na ono što smo ranije igrali. Pre njega smo uvek igrali 4-3-3, a onda smo prešli na petoricu pozadi. Ako želi da implemenirate novu formaciju, onda bi valjda trebalo da to i objasnite igračima. Od Lalatovića to nismo videli - istakao je Bogdan Butko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading