OVO ZANIMA SVE DELIJE! Zvezdu će gledati CELA Srbija, prenos OBEZBEĐEN na dve televizijie! Crveno-beli na SPEJSŠATLU od milijardu funti!

Autor:

Sport

19.09.2023

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde u utorak od 21.00 čas (RTS 1 i Arena Sport Premium 1.) igraju protiv Mančester sitija meč na "Etihadu" u okviru 1. kola Lige šampiona.

OVO ZANIMA SVE DELIJE! Zvezdu će gledati CELA Srbija, prenos OBEZBEĐEN na dve televizijie! Crveno-beli na SPEJSŠATLU od milijardu funti!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde

Meč na "Etihadu" počinje od 21.00 čas, a mogu da ga gledaju svi navijači Crvene zvezde u Srbiji, pošto je direktan prenos na RTS 1 i Arena Sport Premium 1.

Istovremeno, tekstualni prenos utakmice možete da pratite na Republika.rs, a na našem portalu ćete moći da vidite i ekskluzivne snimke i fotografije iz Mančestera, pre, tokom i po završetku utakmice.

Inače, kladionice su totalno otpisale Zvezdu. Pobeda "građana" plaća mizernih 1.05, senzacionalni remi čak 12, a trijumf Baharovog tima poredi se s osmim svetskim čudom koje donosi množenje s brojem 41. Treba reći da igrački kada Sitija vredi 1,18 milijardi evra, a srpskog prvaka 71 milion, te je samo norveški napadač Erilng Holand gotovo tri puta skuplji od celog tima s Marakane.

Ujedno, Crvena zvezda će igrati na objektu "Etihad", koji je svojevremeno nosio ime Mejn roud ili "Stadion grada Mančestera", a da su planovi za njegovu konstrukciju usledili zbog ambicije da se u ovom gradu održe Olimpijske igre. Mančester junajted je igrao na "Old Trafordu", Mačester siti na "Mejn Roudu", a za potrebe Olimpijskih igara bio je potreban novi moderniji objekat.

Ostali su, međutim, u Mančesteru 1996. godine uskraćeni da budu organizatori, te je ona otišla u ruke SAD, a 2000. godine su se Olimpijske igre održale u Sidneju. Ipak, već u decembru 1999. godine iskopan je kamen temeljac za ovaj stadion, a to je učinio najomraženiji Britanac među Srbima, nekadašnji premijer Toni Bler.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Mančester siti je svoj Mejn roud zamenio ovim stadionom za sezonu 2003/04 u kojoj su jedva opstali u ligi. Završili su kao 16. a prva odigrana fudbalska utakmica na stadionu koji se sada zove Etihad bila je prijateljski meč Mančester sitija i Barsleone. Englezi su pobedili 2:1, a prvi pogodak delo je Nikolasa Anelke. Igrao je Siti te sezone i Evropu, pa je prvi gol na zvaničnim utakmicama pao u meču kvalifikacija za grupnu fazu Kupa UEFA. Pobedili su "građani" velšku ekipu TNS-a. 5:0, a prvi pogodak dao je Trevor Sinkler.

Nekoliko sezona je grcao Siti na svom novom lepom stadionu, a onda su stigle arapske pare! Novi vlasnici su krenuli da dovode najveće i najskuplje svetske zvezde, a sa njima je stiglo i neverovatno ulaganje u sam stadion. Stalno se nešto nadograđivalo, modernizovalo, podizani su novi nivoi tribina... U martu 2010. godine odobren je projekat rekonstrukcije, po projektu arhitekte Rafael Vinjolija. Cena? Prava sitnica - milijarda funti!

Posle toga je usledilo još jedno "manje" renoviranje od "samo" 300.000.000 funti. Uz sve ovo Mančester siti gradu Mančesteru svake godine plaća zakupninu, a vlasnici "građana" su stadion zakupili od grada na 250 godina!

Mančester siti se naosvajao trofeja u Engleskoj igrajući na ovom stadionu, ali osim toga ovde je održano finale Kupa UEFA 2008. godine u kome je Zenit pobedio Glazgov Rendžers 2:0.

Sada će fudbaleri Crvene zvezde imati priliku da zaigraju na njemu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading