HUMSKA ZAVIJENA U CRNO: Preminula legenda Partizana!

Autor:

Sport

11.09.2023

20:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napustio nas je u 83. godini života.

HUMSKA ZAVIJENA U CRNO: Preminula legenda Partizana!

Foto: star sport ilustracija

Ilija Mitić, nekadašnji fudbaler Partizana, preminuo je u 83. godini života, potvrdili su crno-beli na društvenim mrežama.

Ilija Mitić je ostavio neizbrisiv trag u Partizanu, za koji je igrao od 1960. do 1963. godine. Za crno-bele je odigrao 58 prvenstvenih utakmica i postigao impresivnih 14 golova. Njegova igra je bila odličan doprinos uspesima kluba tokom tog perioda.

Nakon Partizana, Mitić je nastavio svoju fudbalsku karijeru u OFK Beogradu, gde je bio deo ekipe koja je osvojila Kup Jugoslavije 1966. godine.

Mitić je takođe ostavio svoj trag u evropskom fudbalu, igrajući za Olimpik iz Marseja i holandski Den Boš. Njegova sposobnost da se prilagodi različitim fudbalskim sredinama govori o njegovom talentu i prilagodljivosti.

Najznačajniji deo Mitićeve karijere bio je u Sjedinjenim Američkim Državama, gde je postao prvi igrač koji je uspeo da postigne trocifren broj golova u američkoj profesionalnoj ligi. Njegova izvanredna forma i golgeterski instinkt učinili su ga istinskom legendom američkog fudbala.

Pored svojih klubskih uspeha, Mitić je imao čast da brani boje reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, gde je upisao jedan nastup. Takođe, za selekciju Jugoslavije je zaigrao dva puta, što je takođe velika čast i priznanje za njegovu fudbalsku karijeru.

Odlazak Ilije Mitića ostavlja prazninu u svetu fudbala, ali će njegovo ime zauvek ostati urezano u istoriju ovog sporta. Njegov doprinos fudbalu, kako u Evropi tako i u SAD-u, će biti večno pamćen, a sećanje na njega će živeti kroz priče i uspomene svih ljubitelja fudbala širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading