PIKSI BLISTA POSLE POBEDE! Evo šta je selektor REKAO o Mitroviću, korenitim PROMENAMA i kako Srbija treba da IZGLEDA!

Autor:

Sport

10.09.2023

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije vratila se na pobednički kolosek.

PIKSI BLISTA POSLE POBEDE! Evo šta je selektor REKAO o Mitroviću, korenitim PROMENAMA i kako Srbija treba da IZGLEDA!

Foto: FSS

"Orlovi" su het-trikom Aleksandra Mitrovića, koji je stigao do rekordnog 55. gola u državnom timu, savladali Litvaniju u Kaunasu rezultatom 3:1 i vratili se na drugo mesto G grupe.

Za razliku od prethodnog meča s Mađarskom, na licu selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija vidljivo je bilo zadovoljstvo prikazanom igrom.

- Definitvno smo u svim segmentima igre pokazali kvalitet koji je rezultatirao pobedom. Motivisanost i trčanje su dve ključne stvari, ako nemate taj nivo i kapacitet kao protivnik, ako niste motivisani, vrlo teško će biti protiv svake ekipe. Raduje me reakcija svih igrača jer su bili odlučni da reše utakmicu u svoju korist. Bili smo bolji, pokazali smo visok stepen profesionalnosti i odgovornost prema državnom dresu i da se zabeleže važna tri boda - rekao je selektor Stojković.

Napravio je Piksi veliki broj promena pred ovaj duel:

- Onaj ko je pametan shvatiće, ono što sam rekao da će biti promena i taktičkih korekacija vezano za komšpoziciju u timu. Sve što se večeras uradilo, uradilo se na perfektan način. Uvek ima prostora da se napreduje, da se bude bolji. Za tako nešto ima vremena, postoje analize i korekcije, izbor igrača koji će početi utakmicu. S timom koji je izašao na teren smo pogodili. Imao sam tu sliku kako Srbija treba da izgleda. To su krilne pozicije gde je Živković odličan bio, gde je Mladenović dvaput bio asistent i poslao loptu tamo gde želite. Mislim da je sredina terena takođe izgledala sigurno, dominantno, taj posed lopte ne znam koliki je bio u procentima.

O učinku Aleksandra Mitrovića...

- Za Mitrovića šta reći sem čestitamo. Pokazao je svetsku klasu, potrebne su mu kvalitetne lopte, ali njegova kretnja, htenje to se potpuno videlo večeras. On je igrač koji nama apsolutno znači. Kada pobedite nije važno, a kad ne pobedite kreću polemike, naravno da možemo s dva špica. Moja odluka da krenemo s Mitrovićem, ali iza budu Sergej i Tadić, što se pokazalo kao pogodak - istakao je Piksi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading