HRVATI PETARDIRALI PROTIVNIKA: Portugal i BiH se provukli, kiks Turske!

Autor: Tanjug

Sport

08.09.2023

23:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljivo veče u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

HRVATI PETARDIRALI PROTIVNIKA: Portugal i BiH se provukli, kiks Turske!

Foto: Tanjug/AP

Reprezentativci Hrvatske

Fudbaleri Portugala nastavili su da grabe ka plasmanu na Evropsko prvenstvo pošto su kao gosti minimalno pobedili Slovačku, Hrvatska je takođe sve bliža tom cilju posle deklasiranja Letonije, dok je bodove upisala i Bosna i Hercegovina koja je savladala Lihtenštajn.

Gol Bruna Fernandeša na asistenciju Bernarda Silve u 43. minutu bio je dovoljan Portugalcima da pobede u Slovačkoj i produže seriju na pet pobeda iz isto toliko mečeva.

Portugalci su suvereni lideri grupe J, sa maksimalnih 15 bodova ispred Slovačke i Luksemburga koji je večeras kod kuće pobedio Island rezultatom 2:1. Slovačka i Luksemburg imaju po 10 bodova, četiri više od Bosne i Hercegovine koja je na debiju novog selektora Meha Kodra teže nego što se očekivalo kod kuće savladala Lihtenštajn rezultatom 2:1. Bosna i Hercegovina sad ima šest bodova i teško će do direktnog plasmana na EURO, ali olakšavajuća okolnost je što ima obezbeđen baraž zahvaljujući odličnim rezultatima u prethodnoj Ligi nacija.

Standings provided by Sofascore

Hrvatska je očekivano lako pobedila Letoniju kod kuće rezultatom 5:0, a uz to je dobila i odličnu vest iz Turske gde je domaćin odigrao samo 1:1 protiv Jermenije.

Turska je i pored gubitka dva velika boda i dalje lider grupe D sa 10 bodova, ali Hrvatska ima sedam na drugom mestu i čak dve utakmice manje.

Jermenija takođe ima sedam bodova, ali uz meč više od Hrvatske, Vels ima samo četiri boda iz četiri meča i samo čudom može da se vrati u borbu za prva dva mesta.

Standings provided by Sofascore

Hrvatska u narednom kolu gostuje Jermeniji i ako izbegne poraz praktično će već obezbediti direktan plasman na EURO.

Škotska je došla veoma blizu plasmana na kontinentalni šampionat, pošto je u gostima pobedila Kipar sa 3:0.

Škoti tako posle pet mečeva imaju maksimalnih 15 bodova.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading