MESI JE ARGENTINA: Pogledajte FUDBALSKU ČAROLIJU za POBEDU!

Autor:

Sport

08.09.2023

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opravdana uloga favorita

MESI JE ARGENTINA: Pogledajte FUDBALSKU ČAROLIJU za POBEDU!

Foto: Tanjug/AP

Lionel Mesi

Južnoameričke kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2026. u fudbalu su započele uz uzbuđenje navijača širom sveta. Aktuelni svetski prvaci, fudbaleri Argentine, otvorili su svoj put ka sledećem Svetskom prvenstvu pobedom nad Ekvadorom u Buenos Ajresu rezultatom 1:0. Ova pobeda sigurno donosi osmeh na lica argentinskih navijača i potvrđuje njihovu ambiciju da i dalje dominiraju na svetskoj fudbalskoj sceni.

Utakmica je bila dinamična, ali Argentinci su dominirali u drugom poluvremenu. Iako su imali mnogo prilika, nisu mogli da pronađu rešenje za ekvadorsku odbranu sve do 78. minuta. Tada je Lionel Mesi, legenda argentinskog fudbala, preuzeo stvar u svoje ruke i postigao gol slobodnim udarcem. Golman nije imao šanse da zaustavi precizan udarac Mesija, a lopta je završila u mreži.

 

 

Argentina će nastaviti svoj put ka Svetskom prvenstvu u utorak, kada će se suočiti sa Bolivijom, koja je takođe otvorila kvalifikacije pobedom rezultatom 1:0 protiv Venecuele. Strelac jedinog gola na tom meču bio je Rafael Bore u 46. minutu. Argentina će sigurno želeti da nastavi svoj uspešan početak i osvoji što više bodova kako bi obezbedila svoje mesto na Svetskom prvenstvu 2026.

Reprezentacija Paragvaja nije imala sreće na svom otvaranju kvalifikacija, jer su odigrali nerešeno 0:0 protiv Perua. Zanimljivo je da je gostujuća selekcija Peru igrala celo drugo poluvreme sa igračem manje, ali Paragvaj nije uspeo da iskoristi tu prednost i osvoji tri boda pred svojim navijačima.

Ostale utakmice prvog kola kvalifikacija uključuju susrete Urugvaja protiv Čilea i Brazila protiv Bolivije. Ovi mečevi obećavaju dodatno uzbuđenje, a navijači fudbala s nestrpljenjem očekuju kako će se razvijati situacija u narednim utakmicama ovih kvalifikacija.

Svetsko prvenstvo 2026 će biti posebno zbog proširenja broja učesnika i očekuje se da će biti još više uzbuđenja i kvalitetnog fudbala na globalnom nivou. Argentinska reprezentacija, pod vođstvom Mesija i drugih talentovanih igrača, sigurno ima ambiciju da se ponovo domogne svetskog trona i osvoji još jedan naslov svetskog prvaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading