LEO SE NE ZAUSTAVLJA! Mesijeve ČAROBNE asistencije odvele Inter u novo FINALE! (VIDEO)

Autor:

Sport

24.08.2023

07:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Argentinac ne staje od dolaska na Floridu.

LEO SE NE ZAUSTAVLJA! Mesijeve ČAROBNE asistencije odvele Inter u novo FINALE! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Zablistao je Leo Mesi prethodnog vikenda, kada je u Interu iz Majamija doneo prvi pehar od osnivanja. Tada je kolektiv na čijem je čelu slavni Dejvid Bekam osvojila kup-takmičenje gde učestvuju timovi iz MLS lige i meksičkog šampionata.

Samo nekoliko dana kasnije, u Interu se ponovo slavi, pošto im se ukazala prilika da u vitrine stave još jedan trofej.

Naime, u polufinalu US open kupa, najstarijeg takmičenja u SAD, koje se održava od 1913. godine (bori se više od 100 ekipa), tim sa Floride savladao je Sinsinati boljim izvođenjem jedanaesteraca (5:4).

Foto: Tanjug/AP

 

U regularnom toku nije bilo pobednika (2:2), da bi u produžecima na semaforu stajalo - 3:3. Tim iz Ohaja vodio je sa velikih 2:0, međutim, gosti sa Floride su zahvaljujući pogocima Leonarda Kampanje uspeli da se vrate. Ekvardorac je drugi, izjednačujući gol dao u 90+7. minutu!

Zanimljivo, kod oba pogotka Intera, asistent je bio Lionel Mesi, koji je tačno u glavu pogodio Kampanju.

Potpuni preokret je nastao u produžecima, dok je tim sa Floride stigao do preokreta golom Žozefa Martineza (3:2), ali je Japanac Juja Kubo meč odveo u penale šest minuta pre isteka 120.

Mesi je izveo prvi šut sa 11 metara i bio precizan. Baš kao i svi ostali iz njegovog tima. Tragičar je Nik Haglund, koji je promašio peti udarac za Sinsinati.

Inter Majami u finalu US open kupa igra protiv pobednika utakmice Hjuston Dinama, koji je savladao Real Solt Lejk u produžecima s 3:1 (1:1, 1:0).

Podsetimo, otkako je stigao u SAD, Leo Mesi je u odigranih osam mečeva postigao deset golova, dok je asistirao tri puta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading