GROBARI U TRANSU! Partizan ZAVRŠIO ogromno POJAČANJE! Kapiten večeras STIŽE u Humsku!

Autor:

Sport

22.08.2023

20:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskusni vezista Gajas Zahid pojačaće redove crno-belih.

GROBARI U TRANSU! Partizan ZAVRŠIO ogromno POJAČANJE! Kapiten večeras STIŽE u Humsku!

Foto: www.profimedia.rs

Nastavlja Partizan sa dovođem pojačanja, a najnovije osveženje za tim Igora Duljaja stiže iz Turske.

Na meti crno-belih, kao deseti novajlija, našla se "desetka" Gajas Zahid (28), saznaje Telegraf! Bivši kapiten Aknaragučua dolazi u Humsku kao slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa turskim prvoligašem, pa pošto nije želeo novi, mogao bi da bude kapitalno pojačanje za tim Igora Duljaja.

Vezista u Beograd stiže večeras, a sutra će obaviti lekarske preglede i potpisati trogodišnji ugovor. Crno-beli ipak neće moći da računaju na njegove usluge protiv Nordsjelanda u Danskoj, jer nije registrovan.

Crno-beli nijednog trenutka nisu odustali od angažovanja “desetke”, čak ni posle dolaska Alda Kalulua, pa su još sredinom protekle sedmice “konkurisali” za angažovanje Zahida. Iako je iskusni fudbaler imao nekoliko konkretnih ponuda na stolu, od Grčke, rodne Norveške, pa do mogućnosti da ode u neku od zemalja Bliskog istoka, sve je odbio.

Sportski direktor Ivica Kralj je obavio razgovor sa igračem i njegovim agentom, potom se uključio i trener Igor Duljaj j, kao i generalni direktor Miloš Vazura i korak po korak, fudbaler je “smekšao” početni stav, korigovao i zahteve. Zahidu se svidelo sve što je Partizan do sada uradio u prelaznom roku, ideja da bude među liderima novog tima crno-belih, pa su tokom tekuće nedelje pregovori intenzivirani, definisani uslovi samog igrača i nije bilo prepreka da se uspostavi saradnja.

Zahid je rođen i odrastao je u Norveškoj, čiji pasoš i poseduje, a u pomenutoj zemlji se u potpunosti i fudbalski školovao. Počeo je u Klemetsrudu i Valerengi, gde je poitpisao i prvi profesionalni ugovor.

Foto: www.profimedia.rs

Lazar Marković i Gajas Zahid u duelu

 

Posle pet godina u Valeregni prešao je u redove APOEL-a gde je takođe bio jedan od nosilaca igre, osvojivši uz to i titulu prvaka Kipra u sezoni 2021/2022. U međuvremenu je polusezonu proveo i u grčkom Panatinaikosu, čijim redovima je takođe bio standardan prvotimac.

Pre dva leta Zahid se obreo u Turskoj, u Ankaragučuu sa kojim se u prvoj sezoni plasirao u najviši rang takmičenja, da bi proteklu godinu sa kapitenskom trakom na ruci odigrao 33 meča (četiri gola i pet asistencija).

Zahid je bio stalni član mlađih selekcija Norveške, a debitovao je i u A selekciji, za koju je odigrao dva meča. Partizan nije okončao prelazni rok, crno-beli uveliko rade na angažovanju centralnog defanzivca, kao i krilnog napadača...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading