SITI SRUŠIO SEVILJU: Gudelj TRAGIČAR - Mančester OSVOJIO Superkup posle penala!

Autor:

Sport

16.08.2023

23:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliko slavlje za englesku ekipu.

SITI SRUŠIO SEVILJU: Gudelj TRAGIČAR - Mančester OSVOJIO Superkup posle penala!

Foto: Tanjug/AP

Slavlje fudbalera Mančester sitija

Fudbaleri Mančester sitija osvojili su Superkup Evrope, pošto su u Atini savladali špansku Sevilju, nakon izvođenja jedanaesteraca (6:5).

U regularnom delu je bilo 1:1 (0:1), a zatim se pristupilo šutiranju penala, gde se bolje snašla ekipa Pepa Gvardiole, a ključan trenutak se desio u petoj penal seriji, u kojoj je Nemanja Gudelj pogodio prečku i tako postao tragičar svog kluba.

Prvi su do gola stigli Španci, koji su poveli sredinom prvog dela igre, kada je u 25. minutu Jusuf El Nesiri pogodio za prednost svog tima. Tim rezultatom se otišlo i na odmor.

U nastavku je Siti napadao, a Španci su priliku čekali iz kontri. Nekoliko prilika je imao upravo strelac gola, nije ih iskoristio, a zatim je stigla kazna. Kol Palmer je iskoristio odličan centaršut i u 65. minutu doneo izjednačenja.

Do kraja meča nismo videli prilike, iako je bilo dosta šuteva na obe strane, pa su pobednika odlučivali penali. Prvih devet fudbalera je pogađalo, a zatim je odgovornost preuzeo naš Nemanja Gudelj. Šutirao je jako, ali je njegov udarac završio na prečki, pa je Srbin postao tragičar svog tima, a istovremeno je omogućio fudbalerima Sitija da počnu sa velikim slavljem.

Ovo je samo jedan u nizu trofeja za engleski tim. Prošle godine su osvojili Premijer ligu, FA kup i Ligu šampiona, a sada su sezonu otvorili i titulom u Superkupu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading